Dilbeek - Fietsersbond nomineert meester Jan van 't Keperke met Gouden Fietsbel en lange schoolkinderen erehaag.

C21

Dilbeek - Fietsersbond nomineert meester Jan van 't Keperke met Gouden Fietsbel en lange schoolkinderen erehaag.

Editiepajot_dilbeek_fietsbel_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_dilbeek_fietsbel_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_dilbeek_fietsbel_33
Ingezonden foto's
 

Vorig jaar ontving fietsende mama Lies deze eer. Dit jaar overhandigt Fietsersbond Dilbeek de "Gouden Fietsbel" aan meester Jan. Hij is einde loopbaan en fietste jarenlang door weer en wind, naar zijn boeiende job in 't Keperke te Itterbeek. Dit is letterlijk een schoolvoorbeeld dat de fiets voor meesters, juffen en vele anderen een volwaardig vervoermiddel kan zijn. Fietsgebruik is logisch en handig tot 5 à 10 km (met een e-fiets kunnen zelfs gemakkelijk langere afstanden afgelegd worden).

De veiligheid en het comfort voor fietsers in Dilbeek scoorde en scoort nog steeds erg laag. Op beterschap heeft meester Jan nooit gewacht, vastberaden koos hij voor de fiets. Die Gouden fietsbel heeft Jan dus dik verdiend.
Maar niet iedereen durft het aan zich per fiets te verplaatsen. Om meer mensen veilig op de fiets te krijgen zijn er absoluut investeringen nodig voor fietsvriendelijke wegen. Naast fietspaden ook aangename fietsroutes langs autoluwe en autovrije straten, fietsstraten, ... en snelheidslimieten op basis van aanwezige fietspaden.
Hierbij klinkt de Gouden Fietsbel ook als alarmbel voor de decennialange achterstand op het vlak van fietsbeleid in de streek.Gelukkig begint dit door te sijpelen bij politici. Dilbeek heeft al enkele (delen van) fietspaden vernieuwd. Fietsersbond doet actief aan lobbywerk opdat deze positieve trend zich sterker kan doorzetten de komende jaren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief