DILBEEK - Wereld Wijde Week van de Amateurkunsten

C21

DILBEEK - Wereld Wijde Week van de Amateurkunsten

Editiepajot_ingezonden_wereld_wijde_week_van_de_amateurkusnten_olga_nabatova

Op vrijdag 29 april wordt met een hapje en een drankje de tentoonstelling ‘Wereld Wijde Week van de Amateurkunsten’ geopend in de galerij van cultuurcentrum Westrand. Een week lang, tot en met zondag 8 mei, kan je de tentoonstelling met Dilbeekse en buitenlandse (amateur)kunstenaars bezichtigen en kan je de artiesten die week aan het werk zien.

 

De Week van de Amateurkunsten spoort aan om nieuwe samenwerkingsverbanden voor iedereen die met kunst bezig is te organiseren rond een centraal thema. In Dilbeek krijgt de amateurkunstenaar de gelegenheid om tijdens de tentoonstelling zijn werk te tonen aan een ruim publiek met als leuke voorwaarde in deze week zelf ter plaatse een kunstwerk te maken. Dit jaar worden de beeldende kunstenaars in de kijker gezet en gaan we zelfs over de grenzen heen. Verschillende internationale amateurkunstenaars nemen ook deel om hun creativiteit te tonen.

 

De tentoonstelling ‘Wereld Wijde Week van de Amateurkunsten’ loopt van zaterdag 30 april tot zondag 8 mei (open op zondag 1 mei, gesloten op donderdag 5 mei) tijdens de openingsuren van cultuurcentrum Westrand. Op vrijdag 29 april om 19 uur wordt de tentoonstelling geopend met een kleine receptie. De feestelijke afsluiter op zondag 8 mei om 16 uur wordt gevierd in kader van de dag van Europa (9 mei) samen met de internationale kunstenaars.

 

Exposerende kunstenaars zijn: André Van Overberge, Pascale Van Den Berge, Véronique Bogaert, Guido Hamels, Anthony Callens, Greta Van den Bosch, Rietje Ergo, Niels Nijs, Ann Cordue, Svetlana Popovich, Bruno Manfredi, Arie Avidor, Armin Bohn, Meir en Lesley Hayoun, Olga Nabatova en Ioan Krestel.

 

‘Wereld Wijde Week van de Amateurkunsten’ is een project in het kader van Week van de Amateurkunsten in samenwerking met cultuurraad Dilbeek, dienst cultuur en toerisme, cultuurcentrum Dilbeek en Servas (internationale vredesbeweging).

 

 

Meer info bij de dienst cultuur & toerisme op 02/451 69 30 of via toerisme@dilbeek.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2016
Sam Herremas
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief