Gemeente en OCMW DILBEEK naar een geïntegreerd werkingsmodel

C21

Gemeente en OCMW DILBEEK naar een geïntegreerd werkingsmodel

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Gemeente en OCMW gaan de banden tussen de twee organisaties nog meer versterken. Daarmee wordt het traject naar een geïntegreerd werkingsmodel definitief ingezet. Dat heeft verschillende redenen.

 

Door het veranderingstraject Dinamo (Dilbeek naar morgen), werd duidelijk dat we samen sterker zijn. Met de gemeente, het OCMW en de gemeentelijke vzw’s wordt daarom samen gestreefd naar een geïntegreerd werkingsmodel. Als “groep Dilbeek” kunnen we het lokale beleid en de dienstverlening nog beter versterken.

 

Het huidige bestuursakkoord stelde al een verhoogde samenwerking met de partners voorop.  Tel daarbij de intentie van de Vlaams Regering om de OCMW’s in te kantelen in de gemeenten, en dan is de richting snel bepaald.

 

De nakende pensionering van de huidige OCMW-secretaris bracht alles nog in een stroomversnelling. Er werd resoluut gekozen voor het één-secretarismodel en het samenbrengen van alle welzijnsgerichte diensten in één sector: alle diensten van het OCMW en de gemeentelijke diensten onderwijs en welzijn & preventie. In de komende maanden zal aan die sector vorm gegeven worden. In een volgende fase wordt bekeken of er ook de ondersteunende diensten van gemeente en OCMW elkaar kunnen aanvullen en versterken.

 

Met de goedkeuring van deze beheersovereenkomst door de gemeenteraad en de OCMW-raad gaat het integratietraject nu definitief van start.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2016
Sam Herremas
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief