Vijverfestival DILBEEK strikt Mensch Erger Je Niet, StuBru-dj en Brihang en daagt festivalgangers uit

C21

Vijverfestival DILBEEK strikt Mensch Erger Je Niet, StuBru-dj en Brihang en daagt festivalgangers uit

Dilbeek_org_vijverfestival_
Het Vijverfestival maakt de eerste namen bekend. Foto Ingezonden.
 

Het Vijverfestival maakt de eerste namen bekend die op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli – juist, twee dagen – zullen komen optreden aan het kasteel van Dilbeek. Onder meer Studio Brussel-dj Faisal, de West-Vlaamse rapper Brihang en Mensch Erger Je Niet zullen van de partij zijn. Opvallend is ook een nieuw initiatief van de organisatoren: De Eend, een wedstrijd waarbij festivalgangers uitgedaagd worden.

Heeft het Vijverfestival nog een introductie nodig? Traditiegetrouw is het een jaarlijks muziekfestival met respect voor het milieu, voor andersvaliden en andere culturen, met aandacht voor pop-, rock- en wereldmuziek, met lekkers uit alle windstreken geserveerd door verenigingen uit hun land van herkomst en met animatie voor jong en oud, onder meer in het kinder- en tienerdorp. Ongeveer 10.000 festivalgangers komen er elk jaar graag genieten van de fijne familiale sfeer en goeie optredens.

Eerste namen

De vzw Vijverfestival, die het festival organiseert, pakt vandaag uit met enkele nieuwigheden. Zo zal het festival opnieuw twee dagen duren, maar wordt de line-up op vrijdag wat uitgebreid. “Met onder meer de West-Vlaamse rapper Brihang en het heerlijk hippe dj-duo Mensch, Erger Je Niet wordt het quasi onmogelijk om niet ontzettend hard te grooven en te shaken op vrijdag 8 juli”, zegt woordvoerder Guy Junior Stevens.

Een dag later zakt traditiegetrouw een hele hoop artiesten en bands af naar Dilbeek. “De winnaar van onze Kabaal Rock Rally, Kirstie DiAlegria, mag de debatten openen op het Vijverpodium. Dat zal dan weer afgesloten worden door Studio Brussel-dj Faisal. Op het Zuiden Zindert-podium beginnen we met de bekende kindergroep Radio Oorwoud. We kunnen ook al bevestigen dat de rappers van NoMoBs komen optreden en ’s avonds is feest verzekerd met de Zweedse zigeunerpunk van Räfven. Een genre in opmars, denk maar aan de bekende band Gogol Bordello.”

De Eend
De grote namen worden nog niet bekendgemaakt. Daarvoor dagen de organisatoren de festivalgangers eerst nog uit. “We pakken uit met een grote actie, met als titel De Eend”, zegt Stevens. “De bedoeling dat onze festivalgangers op de website www.DeEend.be aan de hand van tips raden welke bands er komt. Vanaf 2 mei posten we daar elke dag een tip, die elke week over één band gaan. Aan elke tip hangt een antwoordformulier, waarmee ze hun kans kunnen wagen. Wie dat het best invult, wint twee VIP-tickets voor ons festival.”

Met die ludieke actie hoopt de organisatie de Dilbekenaren meer te betrekken bij het festival. “Als ze in onze tips – vaak zelfgemaakte filmpjes – bekende gezichten zien terugkomen, zullen ze die hopelijk delen en maken ze zo wat reclame mee voor ons op sociale media. Allemaal samen kunnen we er zo weer een geweldig festival van maken.”

page1image25120
Terreurdreiging
Intussen houdt ook het Vijverfestival rekening met de raadgevingen van de Vlaamse Federatie voor Muziekfestivals naar aanleiding van de aanhoudende terreurdreiging. “We zijn nog volop een plan aan het uitwerken om de veiligheid van onze festivalgangers nog meer dan andere jaren te garanderen. Daarover zullen we in de komende weken zeker meer uitleg geven.” 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2016
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief