DILBEEK - Hongersveldstraat 8 B onbewoonbaar verklaard

C21

DILBEEK - Hongersveldstraat 8 B onbewoonbaar verklaard

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Naar aanleiding van klachten van de bewoners, heeft burgemeester Willy Segers op 2 mei 2016 beslist het pand aan de Hongersveldstraat 8 B onbewoonbaar te verklaren. In samenwerking met politie en OCMW werd voor de bewoners een oplossing gezocht.

 

De ontevreden huurders contacteerden begin 2016 de gemeente om de schrijnende toestand aan te kaarten. De procedure voor onbewoonbaarheid werd hierop opgestart. Die maakt het mogelijk dat woningen waarvan de kwaliteit te wensen overlaat, uit de woningmarkt worden gehaald. Het pand gelegen aan het Hongersveld zal dan ook niet meer verhuurd mogen worden alvorens de onbewoonbaarheid van het pand opgeheven wordt. Dat het pand nu pas onbewoonbaar wordt verklaard is te wijten aan de juridische procedures die nauwgezet gevolgd moesten worden.

Het pand werd administratief verzegeld door de Vlaamse Wooninspectie, zodat het in tussentijd niet opnieuw verhuurd kan worden.

 

De gevolgen van het onbewoonbaar verklaren van het pand zijn ingrijpend: aangezien het pand niet meer bewoond mag worden, dienen de huidige bewoners elders ondergebracht te worden. In het pand waren 22 kamers en 1 appartement aanwezig. Deze gezinnen dienden allemaal een nieuw onderkomen toegewezen te krijgen. Dit gebeurde in nauw overleg met de politiediensten en het OCMW. Sommigen van de bewoners konden terecht bij familie of vrienden of vonden zelf een alternatief. De resterende bewoners worden dankzij de gezamenlijke inspanningen van gemeente, politie en OCMW opgevangen in een pand dat eigendom is van de gemeente. Deze mensen zullen verder begeleid worden door het OCMW in hun zoektocht naar een nieuwe woonst.

 

Meer info bij de dienst huisvesting 02 451 68 71

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief