Oudesmidsestraat wordt eerste DILBEEKse fietsstraat

C21

Oudesmidsestraat wordt eerste DILBEEKse fietsstraat

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Binnenkort krijgen fietsers voorrang in de Oudesmidsestraat. Die wordt ingericht als de eerste fietsstraat in Dilbeek.

 

Daar mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan gebruiken en mogen gemotoriseerde voertuigen hen niet inhalen. De snelheid is er beperkt tot 30 km/u. 

 

De Oudesmidsestraat leent zich als fietsstraat dan ook perfect als alternatieve route voor fietsers naar de twee basisscholen aan de Spanjebergstraat. 

 

Het enige struikelblok voor de inrichting was het kleine stukje dubbelrichtingverkeer tussen de Verheydenstraat en de parking. Bij voorkeur geldt immers eenrichtingsverkeer in een fietsstraat. 

 

Om die mogelijkheid te onderzoeken werden tellingen uitgevoerd van het verkeer in de straat. Daaruit bleek dat een beperkt aantal wagens de parking verlaat via de Verheydenstraat om zo de N8 op te rijden. De impact op de schoolomgeving blijft dus beperkt.

 

De Oudesmidsestraat kan dus omgevormd worden tot een eenrichtingsstraat én een fietsstraat. De borden zullen in de loop van de zomer aangebracht worden door gemeentepersoneel. Een externe firma zorgt voor de nodige markeringen op de weg, met ook een rode coating op het kruispunt met de Verheydenstraat. Daarmee moet de aandacht van de bestuurders op de fietsers gevestigd worden, die daar overigens voorrang van rechts hebben.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief