DILBEEK - Gezellig samenzijn op ‘Vlaanderen troef’!

C21

DILBEEK - Gezellig samenzijn op ‘Vlaanderen troef’!

11juli-2
 
11juli-4
 

De vernieuwde versie van het Dilbeekse Vlaams Feest werd maandagavond goed gesmaakt. Zowat 200 mensen daagden op voor de feestelijkheden.

 

Zingen, dansen en springen

De binnenkoer van de kasteelhoeve was een hele avond het decor voor optredens en activiteiten. De jongsten konden zich uitleven in het springkasteel, terwijl de anderen genoten van de muziek en de barbecue.

 

Het muzikale kader werd verzorgd door de harmonie Crescendo, een optreden van Blafwaf - een kleinkunst/cabaret ensemble – en als uitsmijter een Vlaamse fuif met de Metropolitans.

 

“De festiviteiten tonen nog maar eens dat Vlamingen echt thuis zijn in Dilbeek. Met z’n allen genieten van klassiekers bij een hapje en een drankje; dat zat helemaal goed,” weet schepen van Lokale Economie Anneleen Van den Houte (N-VA).

 

In de bloemetjes

Traditiegetrouw werden er ook mensen in de bloemetjes gezet. De verenigingen Culturama vzw en Adoptiedorpen Roemenië bestaan 25 jaar en Tafeltennisclub Groot-Bijgaarden 50 jaar. Daarvoor ontvingen zij van burgemeester Willy Segers (N-VA) felicitaties: “De drie clubs zijn elk op een geheel eigen manier verantwoordelijk voor een sterker sociaal weefsel in Dilbeek. Hen bedanken voor hun jarenlange inzet was een eer voor mij!”

 

Ook werd de Cultuurprijs 2016 uitgereikt. Deze ging naar de organisatie van het Vijverfestival dat er alweer een erg succesvol jaar op zitten had.

 

Er werd tot zonsondergang gezellig nagepraat met een lekker drankje en hapje,…zoals we dit als Vlamingen graag doen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief