DILBEEK - Dag van de Dilbekenaar trekt volop lokale kaart

C21

DILBEEK - Dag van de Dilbekenaar trekt volop lokale kaart

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

“Dit is Dilbeeks!”, een mooier thema voor de vierde Dag van de Dilbekenaar op zaterdag 24 september valt nauwelijks te bedenken. De korte keten staat centraal, met als grote nieuwigheid een picknick voor de deur van Westrand met de boerenmarkt als leverancier van lekkers van dichtbij. 

 

We weten allemaal dat er dicht bij huis heel wat te beleven valt, dat bewijzen elk jaar de tientallen verenigingen die Dag van de Dilbekenaar opfleuren met een standje. Ook deze keer zijn ze weer van de partij om je te vergasten op een hapje of drankje of te laten proeven van hun activiteiten.

 

Met “Dit is Dilbeeks!” leggen we deze keer echter ook de nadruk op al het moois en lekkers dat onze lokale handel te bieden heeft. Daarmee willen we de zogenaamde ‘korte keten’ stimuleren, een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Zo weet jij perfect waar je superverse en kwaliteitsvolle producten vandaan komen. De producent kan ook een eerlijke prijs vragen en is ambassadeur voor zijn eigen product. Dat allemaal zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je de lokale economie.

 

Nog meer dan de voorbije jaren trekt de Dag van de Dilbekenaar ook de kaart van het gezellig samen zijn.

We starten immers al om 11.30 uur met een reuzenpicknick. Daarvoor kan je zelf je boterhammetjes meebrengen, maar nog leuker is het om op de boerenmarkt op de parking van Westrand verse lekkernijen te kopen om die ter plaatse te verorberen. De boerenmarkt wordt voor de gelegenheid zelfs uitgebreid met andere stands én het aanbod wordt afgestemd op de picknick. Van producent naar consument, veel korter kan de keten niet zijn. Servies, bestek en picknickdekentjes of tafels en stoelen voorzien wij.

 

Vanaf 13 uur start de randanimatie op het Patattenveld, met traditioneel weer heel wat leuke activiteiten en workshops voor kinderen, een gezellig zomerterras en tal van standjes van verenigingen en (nieuw!) ambachten. De Piepkes zorgen voor een muzikale climax voor het hele gezin om 16 uur.

 

Nagenieten kan nog tot 19 uur, met een happy hour en de Dilbeekse groep Tangerine.

 

www.dagvandedilbekenaar.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief