VC Groot DILBEEK organiseert taalbaden

C21

VC Groot DILBEEK organiseert taalbaden

Logo

De club geeft 334 jeugdspelers de kans om te sporten. Hiervan zijn er ongeveer 1/3de anderstalig. De meeste spreken Frans. Vanaf 2016/2017 zullen wij lessen Nederlands voor anderstaligen organiseren. Doel van dit initiatief is de anderstalige kinderen spelenderwijs de Nederlandse voetbaltaal aanleren. Ook Franstalige opleiders en de spelers van Itna Itterbeek zijn welkom.

 

De lessen zullen verzorgd worden door Stan, een gepensioneerd leraar.

 

Waarom organiseren zij lessen Nederlands voor anderstaligen?

VC Groot Dilbeek is een Nederlandstalige club. Zoals in de missie en visie vooropgesteld werd, dient er op de club Nederlands gepraat te worden. In haar werking en communicatie wordt uitsluitend Nederlands gebruikt. Anderstalige spelers zijn welkom maar zij die onvoldoende Nederlands spreken, moeten verplicht deelnemen aan de lessen Nederlands welke door de club worden georganiseerd. Dit zal zorgen voor een betere communicatie en intern overleg.

 

Waarom zijn de lessen Nederlands belangrijk?

Voor de leden van VC Groot Dilbeek is voetbal belangrijk. We leren technieken en vaardigheden aan maar daarnaast ook samenspelen met anderen, werken in groep en zo veel meer. Hierbij is communicatie zeer belangrijk want tijdens trainingen en wedstrijden moeten onze spelers hun opleiders goed kunnen begrijpen. Bij teamsporten is de communicatie onderling ook van groot belang. Onze spelers zullen door Nederlands te begrijpen en te spreken meer betrokken zijn bij de evenementen, de trainingen en de wedstrijden. Als ze de uitleg beter begrijpen, zal o.a. het voetballen zelf ook beter worden.

 

Zijn de lessen Nederlands verplicht?

Voor deelname aan wedstrijden is een aanwezigheid van 80% op de lessen Nederlands vereist. Indien de anderstalige speler onvoldoende aanwezig is op de lessen Nederlands, zal de speler niet kunnen deelnemen aan wedstrijden. Bij manifeste onwil om de lessen Nederlands te volgen, kan overgegaan worden tot een tijdelijke of definitieve uitsluiting uit de club.

 

Praktisch

De lessen Nederlands zijn gratis en gaan door op woensdagnamiddag in ons clubhuis.

De eerste les start op woensdag 21 september. Er zal gewerkt worden in 3 groepen. De exacte uren vind je hier.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief