‘Start campagne ‘Griep- en pneumokokkenvaccinatie’ in DILBEEK

C21

‘Start campagne ‘Griep- en pneumokokkenvaccinatie’ in DILBEEK

Dilbeek_vaccinatie_griep_
Burgemeesters en schepenen lieten zich vaccineren. Foto © Marc Sluys
 

 Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) lanceert een grootschalige sensibilisatiecampagne in Vlaanderen voor griep- en pneumokkenvaccinatie. VAN doet dat via de apothekers en gericht naar alle burgers. VAN doet dit onder andere met sensibilisatiemateriaal en met infoavonden met gastspreker Prof. dr. Pierre Van Damme, hoofd van het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit Antwerpen (UA).

Verschillende burgemeesters waaronder Michel Doomst (Gooik), Pierre Deneyer (Galmaarden), Eddy Timmermans (Pepingen) en schepenen Diane Van Hove (Schepen senioren Dilbeek), Dorette Heymans (schepen welzijn Liedekerke) trokken de campagne mee op gang en lieten zich dan vaccineren.

Jaarlijks worden ongeveer 500.000 mensen in België alleen al getroffen door een griepsyndroom. Bij een sterkere griepepidemie spreken we zelfs over 10% van de bevolking. Gemiddeld ontwikkelt 1 op de 1.000 grieppatiënten complicaties waarvoor een ziekenhuisopname nodig is. Meer dan 90% van de sterfte betreft mensen van 65 jaar of ouder. Naast griep is pneumokokkenpneumonie de meest voorkomende oorzaak van overlijden door infectie in Europese ziekenhuizen en dus ook in België.

Sensibilisatie voor meer vaccinatie is dus absoluut noodzakelijk! En de huisapotheker is ideaal geplaatst om hierin een actieve rol te spelen. Dankzij deze campagne weet elke apotheker wat hem te doen staat en zo zullen hopelijk veel meer risicopatiënten zich laten vaccineren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief