DILBEEKse kerkfabrieken besparen 52% op verzekeringscontracten

C21

DILBEEKse kerkfabrieken besparen 52% op verzekeringscontracten

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Met de hulp van de gemeente zijn de Dilbeekse kerkfabrieken er in geslaagd hun kosten voor verzekeringen met meer dan de helft te verminderen. 

 

De verzekeringsportefeuilles van de 10 kerkfabrieken in Dilbeek waren aan een grondige herziening toe. Zo was er een amalgaan aan polissen en waren niet alle kerkfabrieken voor dezelfde risico’s verzekerd. Een grondige heronderhandeling en consolidatie van de verzekeringsportefeuille van de 10 kerkfabrieken en het centraal kerkbestuur was dus nodig.

 

Het centraal kerkbestuur en gemeentelijke dienst financiën hebben de krachten gebundeld en samen een procedure opgestart volgens de wetgeving overheidsopdrachten. Dit is geen eenvoudige opdracht. Heel wat besturen doen hiervoor beroep op een gespecialiseerde consulent.  Maar de gemeente Dilbeek toonde al in het verleden dat ze dit zelf ook tot een goed einde kan brengen door in 2013 voor haar eigen verzekeringen een besparing te realiseren van 43%. 

 

Financieel adviseur Hilde Vlogaert: “De hele procedure werd succesvol afgerond deze zomer. Vanaf de volgende vervaldata zal Mutuelle Saint-Christophe Assurances, vertegenwoordigd door IC Verzekeringen in België, de portefeuilles verzekeren met een besparing van maar liefst 24.741,11 euro of 52% op jaarbasis.” Ook de dekking gaat er op vooruit. Al de kerkfabrieken worden nu verzekerd voor dezelfde risico’s en de materiële schade wordt gedekt in all-risk polissen.  We hopen natuurlijk dat we zo weinig mogelijk gebruik zullen moeten maken van het nieuwe verzekeringscontract.

 

Schepen voor financiën Jef Vanderoost: “De gemeente moet de tekorten van de kerkfabrieken  bijpassen. Het gemeentebestuur realiseert hierdoor dus op een onrechtstreekse manier een welkome besparing.” 

 

Dit resultaat was niet mogelijk geweest zonder de enorme inspanningen van de secretaris-penningmeester van het centraal kerkbestuur, Luc De Leu, die ons heel recent is ontvallen. Het CKB en de gemeente Dilbeek wil hem dan ook postuum eren en bedanken voor zijn onschatbare vrijwillige inzet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief