Leerlingen uit Stellenbosch bezoeken DILBEEK

C21

Leerlingen uit Stellenbosch bezoeken DILBEEK

Wp_20160928_16_41_37_pro
 

Met een bezoek van leeftijdsgenoten van Stellenzicht secundair in Stellenbosch Zuid – Afrika aan Don Bosco secundair uit Groot-Bijgaarden werd de scholenband tussen de twee werkelijkheid. 

 

Jong geweld en toekomstige gedreven burgers, vriendschappelijk op de trappen van het gemeentehuis van Dilbeek, na een officiële ontvangst. 

 

Na verschillende skype gesprekken de voorbije jaren én een Vlaams bezoek van leerlingen van de Don Bosco school aan Stellenbosch tijdens de Paasvakantie, komen de laatstejaars uit Stellenzicht nu kijken hoe het hier bij ons aan toegaat. Blij dat vrienden elkaar terug zien.

 

Opvoeding en wederzijdse verstandhouding, communicatie en respect voor mekaars cultuur is dé weg naar een gedragen democratie.

 

Op deze manier tracht de Scholenband de jongeren een bredere en juiste blik te bezorgen op de hun omringende wereld, die hen in hun latere leven moet helpen tot het nemen van eerlijke en goede beslissingen.

 

Er bestaat ook een scholenband tussen onze andere secundaire school Regina Caeli Dilbeek met Groendal – secundair in Franschhoek Stellenbosch. Deze scholenband kende ook reeds uitwisselingen van leerkrachten en leerlingen, waarden en normen, ideeen en wensen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief