DILBEEK - MediaGenix is beloftevolle onderneming van het jaar

C21

DILBEEK - MediaGenix is beloftevolle onderneming van het jaar

Prijs
Ingezonden
 

 In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het  Jaar®’ 2016, won MediaGeniX uit Groot-Bijgaarden de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters overhandigde de prijs aan Dirk Debraekeleer, CEO van MediaGeniX. MediaGeniX is al de 11de naam op de lijst met laureaten van deze award.

MediaGeniX werd opgericht in 1992 en is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert WHATS’On, Europa’s meest geavanceerde broadcastmanagementsysteem. WHATS’On wordt dagelijks gebruikt door 65 mediagroepen voor 1700 radio-, TV-, en online videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. MediaGeniX stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro.

Het bedrijf won de ‘Leeuw van de Export 2016’ voor haar uitzonderlijke exportresultaten. “MediaGeniX heeft in de mediasector, die al jaren onder druk staat door nieuwe technologieën, resoluut de kaart getrokken van de digitalisering. Daardoor toont het aan dat ondernemingen in Vlaanderen een succesvolle transformatie kunnen doormaken en er niet alleen verliezers zijn bij “disruptie”, maar ook talrijke winnaars. MediaGeniX heeft een erg duidelijke focus en luistert sterk naar zijn klanten. Hierdoor blijft de onderneming zijn concurrenten steeds een stap voor en heeft het, ondanks de snelle technologische veranderingen, een indrukwekkende, internationale en erg trouwe klantenbasis opgebouwd. In een sector waar slechts enkele Vlaamse ondernemingen succesvol internationaliseren, heeft MediaGeniX dit met brio gedaan.

MediaGeniX is erg rendabel en kan steunen op een sterke balans. Dit stelt haar in staat om verder te blijven groeien.” verduidelijkt Geert Noels, voorzitter van de jury.

“We hebben de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ in het leven geroepen om beloftevolle Vlaamse ondernemingen in de kijker te zetten. MediaGeniX is een dergelijke onderneming, in een zeer uitdagende sector slagen zij er dankzij een dynamische visie in om op zowel Vlaams als op internationaal niveau te groeien. MediaGeniX toont aan dat durf en ondernemen loont. Dit bedrijf is een inspiratiebron voor vele anderen en maakt misschien kans om ooit de ‘Onderneming van het Jaar®’ award te winnen.”  aldus Stefan Olivier, vennoot en Markets Leader EY België. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief