DILBEEK - Wij van de Kaudenaardestraat in Dilbeek zijn heel boos!

C21

DILBEEK - Wij van de Kaudenaardestraat in Dilbeek zijn heel boos!

Foto_tentoon_herne_2__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 
 Wij kregen een bericht uit Dilbeek en dit bericht is nogal duidelijk: "Wij van de Kaudenaardestraat in Dilbeek zijn heel boos!". Onze straat, een woonstraat in een schoolomgeving, bestemd voor uitsluitend plaatselijk verkeer, krijgt al heel veel verkeer te verwerken, dat veel te snel rijdt en vaak op de stoep rijdt. Daarnaast weinig controles of handhaving. En of dat dit nog niet genoeg is volgens de nieuwe plannen van de gemeente, maken ze nu een doorgangsweg annex steenweg van onze straat.  Onacceptabel voor een woon/schoolstraat, wij zijn daar zeer verontwaardigd over!. Kom naar de vergadering op woensdagavond 27 september in het Verloren Hofke om 20 uur . Daar zal het schepencollege deze plannen voorstellen.
Lees meer hieronder.
Wij wensen u te informeren over de plannen van het schepencollege voor onze wijk, zoals voorgesteld op 19 juni ll. aan vertegenwoordigers van de straten. Wij, enkele bewoners van deze straat, zijn daar niet gelukkig mee! Wij voorzien dat deze plannen een negatieve impact zullen hebben in onze straat. We hebben dit al laten weten aan de burgemeester, het schepencollege en de Wijkraad.
Voor wie nog niet op de hoogte is: er wordt een nieuw circulatieplan ingevoerd op proef, waarbij in slechts een aantal straten van de wijk eenrichtingsverkeer zal gelden. Verkeer dat langs de Rozenlaan de wijk binnenrijdt, zou niet kunnen doorrijden tot aan het rond punt, maar worden afgeleid via de Walravenslaan. Tevens zou het rond punt weggenomen worden, en daarmee ook de boom die daar staat. Verder wordt het stoepparkeren afgeschaft en worden in die straten blauwe zones ingevoerd.
Wij dringen bij het gemeentebestuur aan op de volgende punten: • Een herevaluatie en bijsturing van dit circulatieplan, voor het op proef wordt ingevoerd. Eenrichtingsverkeer invoeren in andere straten van de wijk, zal tot meer chaos leiden in de Kaudenaardestraat, waar volgens het nieuwe plan tweerichtingsverkeer mogelijk blijft. Nu al stellen we chaos vast tijdens de schoolspits ’s morgens en ’s avonds, die vaak uitmondt in stoeprijden. Logisch, want volgens de metingen van het Telraam krijgt de Kaudenaardestraat het tweede meeste autoverkeer, na de Rozenlaan. Wij dringen aan op een oplosssing voor de hele wijk.
• We nemen acte van het plan om het rond punt én de boom te verwijderen, om busverkeer in twee richtingen vlotter te laten verlopen en daar een nieuwe stopplek te voorzien. Dat is voor ons onaanvaardbaar. Dan wordt de Kaudenaardestraat echt helemaal een “snelweg” voor doorgaand verkeer, in beide richtingen, zoals nu soms al een beetje het geval is buiten de
schooluren. Plein en boom werken tenminste vertragend, omdat het plein de snelheden als natuurlijk reguleert en omdat de boom het zicht voor de autobestuurders beperkt. Het is bovendien een ijkpunt in de wijk.
• Wij suggereren positieve interventies: alleen nog kleinere bussen door de wijk laten rijden, een stopplek voor deze bussen voorzien bij het spaarbekken in plaats van aan het geschrapte rond punt, voldoende parkeerplaatsen laten, ook voor bewoners (belangrijk als het parkeren in de zijstraten bemoeilijkt wordt en iedereen naar ons komt). We dringen er nogmaals op
aan om de snelheidslimiet van 30 km per uur af te dwingen, met bijkomende obstakels, vernauwingen en/of verhogingen, en die snelheidslimiet ook te handhaven.

Deze punten zijn voor ons essentieel. Voor u ook? Laat het ons weten. Beter nog: kom naar de vergadering op woensdagavond 27 september in het Verloren Hofke om 20 uur . Daar zal het schepencollege deze plannen voorstellen. Iedere bewoner mag daar zijn of haar stem laten horen. Allen daarheen!! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief