GALMAARDEN - De Pajot moet sluiten

C21

GALMAARDEN - De Pajot moet sluiten

Colpaert_galmaarden_depajot_2
De Pajot moet dicht van Toerisme Vlaanderen. - Foto Marc Colpaert
 

De camping De Pajot moet na 38 jaar definitief zijn deuren sluiten in Tollembeek. Ze kregen geen vergunning van Toerisme Vlaanderen, omdat ze in een landbouwzone gevestigd zijn. Hiermee verliest het Pajottenland zijn enige naturistische camping in de streek. De eigenaar Willy Leo hoopt alsnog zijn gelijk te halen bij de Raad van State. 

Toen in 1972 de naturistische camping haar deuren opende was dit groot nieuws in Tollembeek en ver daarbuiten. Toen was het naturisme nog niet zo goed ingeburgerd als vandaag het geval is. In 1995 kwam Willy Leo aan het hoofd van de camping ’De Pajot’  Sinds de overname onderging de camping een zeer grondige renovatie. Het voldoet nu aan alle voorschriften inzake veiligheid en hygiëne. De ruime percelen waren voorzien van elektriciteit, er werd een openluchtzwembad geplaatst, er was een buitenkeuken, een buitensauna, petanque-banen en een gezellige cafetaria in de fermette, zorgden ervoor dat deze camping 3 sterren kreeg toegewezen van de dienst Toerisme Vlaanderen in 1999. Het terrein was tevens de thuisbasis van de VZW "De Pajot', een naturistische vereniging erkend door de Federatie van Belgische Naturisten. “ Toen ik meer dan tien jaar geleden aan het hoofd kwam van de camping was deze op sterven na dood”, vertelde Willy Leo. “ Er moest heel wat geïnvesteerd worden om van dit terrein opnieuw een mooie camping te maken, een camping die voldeed aan alle huidige normen. Wij deden alles – in samenspraak met Toerisme Vlaanderen - wat we moesten doen, we bouwden een buitenzwembad en zorgden voor enkele sanitaire blokken doorheen de camping. Het heeft veel moeite en zeer veel geld gekost en vandaag is dit allemaal verleden tijd”, vertelde Willy.  Toerisme Vlaanderen besliste om de camping geen vergunning te geven en te sluiten. “ Door de nieuwe wet op het campingdecreet was het voor ons onmogelijk om een vergunning af te leveren. Het terrein van de camping ligt in een landbouwzone en mag dus niet gebruikt worden voor het uitbaten van een camping”, zei Bruno Paternoster van Toerisme Vlaanderen. “ De eigenaar van de  camping hadden wij vorig jaar al verwittigd dat een sluiting er zat aan te komen”, aldus Paternoster.
Uitbater Willy Leo begrijpt het niet goed meer. “ Sinds jaren waren wij met alles in orde, wij kregen van geen enkele instantie een negatief antwoord en plots door een wetsverandering is ons werk van jaren teniet gedaan. Ik ben dan ook van plan om schadevergoeding te eisen en ondertussen ben ik ook al naar de Raad van State gestapt. Ik verwacht de uitspraak in de loop van de volgende weken maar heb niet veel hoop meer dat het nog in orde komt”, sprak een ontgoochelde Willy. De camping op een andere locatie opstarten is niet aan hem besteed “ Ik heb totaal geen vertrouwen meer in de Vlaamse wetgeving, vandaag is alles in orde en morgen veranderen ze van idee, voor mij is het genoeg geweest”, besluit Willy Leo.
Burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) vindt het jammer dat de camping de deuren moet sluiten. “ Heel wat mensen die al jaren naar de camping kwamen, hadden ondertussen een goede band met de mensen en de handelaars uit onze gemeente opgebouwd. Over de juridische zaak kan ik mij niet uitspreken”, aldus de burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief