GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Bobsleeboek is “streekproduct”

C21

GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Bobsleeboek is “streekproduct”

Editiepajot_galmaarden_bobsleeboek_foto_agr
Foto agr
 

Het team van de Belgische bobsleemeisjes heeft het vooropgestelde doel, een plaats bij de eerste 16 op de Winterspelen, gehaald. Teammanager Geert Vanvaerenbergh heeft over de twee jaar durende aanloop naar dit hoogtepunt een boek geschreven, dat vanaf nu te koop is.

Galmaardenaar Vanvaerenbergh ontmoette begin januari in een Galmaards café ex-dorpsdichter van Galmaarden Jan Heyvaert, die toen net een nieuwe uitgeverij had opgericht, samen met zijn vrouw en twee andere ondernemingsgezinden. De deal was vrij snel beklonken en anderhalve maand later rolden de eerste exemplaren van het boek in Zellik van de drukpersen.
 
Het boek heet Bobslee. Vrouwen achter het stuur: de Olympische droom en vertelt in 204 blz. het verhaal van een gedreven man die ervan overtuigd is dat je kunt slagen, als je maar in je zaak gelooft. Ook als het soms zwaar tegenzit, zoals tijdens de zoektocht naar sponsors voor wat velen aanvankelijk een knotsgek idee vonden. België heeft immers geen bobsleetradities Of toch? Ook in die geschiedenis neemt dit boek een duik. De geselecteerde sportvrouwen - stuk voor stuk afkomstig uit andere sporten - komen zelf aan het woord en getuigen over het loodzware karakter van de onderneming: de training, de techniek, de crashes en de mentale druk.
 
Tegelijk biedt dit boek je als lezer een zeldzaam kijkje achter de schermen van sponsoring en partnerships: waarom stappen bedrijven en instanties mee in een dergelijk verhaal? Trainers, wetenschappelijke begeleiders en televisiemakers geven hun kijk. Wie meer wil weten over het bobsleeën zelf, wordt eveneens op zijn wenken bediend met een stuk historiek van de sport en een vergelijking van het kleine aantal officiële bobsleebanen dat de wereld rijk is.
 
Bobslee. Vrouwen achter het stuur: de Olympische droom is geïllustreerd met prachtige foto's van Geraardsbergenaar Stefaan Brodelet en wordt ingeleid door niemand minder dan IOC-voorzitter Jacques Rogge. Het is uitgegeven bij uitgeverij De Draak, kost 20,10 euro en is te koop in de boekhandel. Je kunt het ook bestellen door te surfen naar www.bobsleeboek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2010
Gerrit Achterland
agr
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief