VARIA / GALMAARDEN - Duurzaam Pajottenland

C21

VARIA / GALMAARDEN - Duurzaam Pajottenland

Editiepajot_duurzaam_pajottenland_foto_gerrit_achterland
Vzw DORP = duurzame ontwikkeling door concrete kleinschalige projecten. - Foto © Gerrit Achterland
 

Een paar enthousiaste inwoners van het Pajottenland gingen van start met een nieuwe vereniging die werk wil maken van duurzame ontwikkeling. Hiervoor steken ze de handen uit de mouwen en gaan met concrete kleinschalige projecten de boer op.

Vzw Dorp staat voor Duurzame Ontwikkeling in de Regio Pajottenland. Zij wil inspirerend en ondersteunend werken voor burgers en gemeentebesturen. Al te vaak kunnen deze laatste bij gebrek aan mensen en middelen onvoldoende aandacht besteden aan duurzame ontwikkeling.
Onderwerpen waarrond wordt gewerkt zijn: mobiliteit, energie, water, voeding,…
De nieuwste ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en in praktijk gebracht. Van aardgasauto’s, elektrische fietsen, agroforestry tot infraroodfotografie. Voeding is ook een onderwerp dat niet ongemoeid blijft, zowel de lokale productie, de verwerking als de bewaring van voedsel komen aan bod. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk die we nalaten staat hierbij centraal.
Het eerste project, dat zo goed als rond is, is de aanschaf van een pelletpers die snoeiafval rechtstreeks omzet in volwaardige pellets en zo een volledig CO2-neutrale verwarming mogelijk maakt. Zo wordt niet alleen de afvalfactuur van burgers en gemeentebesturen verkleind, maar wordt van afval een volwaardige milieuvriendelijke brandstof gemaakt.
Infovergadering op 14 oktober om 20u in het Baljuwhuis in Galmaarden. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.
Ben je geïnteresseerd, maar niet vrij die avond, laat het dan weten via info@vzwDORP.eu  of bel naar 0495 41 75 72.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2010
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief