GALMAARDEN - Zusjes gaan naar Topsportschool

C21

GALMAARDEN - Zusjes gaan naar Topsportschool

Editiepajot_galmaarden_meere_foto_marc_colpaert
Joni en Joleen gaan naar de Topsportschool. - Foto © Marc Colpaert
 

Joni Meere(15) en haar zus Joleen(12) uit Vollezele mogen allebei in september naar een Topsportschool gaan. Joni gaat studeren in Leuven en sporten voornamelijk in de discipline triatlon, zus Joleen gaat studeren naar Antwerpen aangevuld met zwemmen. Geen gemakkelijke keuze om op zo een jonge leeftijd voor een Topsportschool te kiezen”, volgens directeur Marika Suetens.

Al heel vroeg, ze waren hooguit vier jaar, begonnen zowel Joni als Joleen te zwemmen en ze deden dit heel graag. “Ze konden echt genieten van te ravotten en te zwemmen in het zwembad”, vertelde moeder Marleen Machiels. In haar jeugd had ze ook heel veel aan sport gedaan en vandaag gaat ze nog regelmatig een eindje lopen of zwemmen. Toen de zussen iets ouder werden mochten ze voor het eerst meedingen in wedstrijden en daar deden ze het dadelijk uitstekend. Op die enkele jaren dat ze bezig zijn behaalden ze dan ook al heel wat overwinningen. “ Ik heb ze eens vlug geteld en Joni heeft tot vandaag al 92 medailles en drie bekers bijeen gezwommen; Joleen bijna dertien jaar oud, doet het zelfs nog beter met 113 medailles en zeven bekers”, aldus een fiere mama. “Wij hebben er allebei altijd van gedroomd om ooit te gaan studeren en te gaan sporten in één van de Topsportscholen in Vlaanderen en straks is het zo ver”, sprak Joni blij. In september gaat ze naar de Topsportschool in Leuven, samen met nog twee jongens zal ze naast studeren ook heel wat sporten, zoals zwemmen, fietsen en lopen, om in haar gekozen sportdiscipline triatlon nog beter te worden. “ Ik zwem en loop graag dus schreef ik mij ooit eens voor de grap in voor een triatlon en won deze ook nog”, glunderde Joni. Vanaf dan had ze de smaak te pakken en slaagde in haar toelatingsproeven om in september van start te gaan in de Topsportschool in Leuven. Joleen koos voor de discipline zwemmen en moet daarvoor naar de Topsportschool in Mortsel. “ Ik ga daar tot twaalf uur per week kunnen zwemmen en daarbij nog eens studeren, het zal wel even aanpassen zijn zo een hele week weg van huis, maar dat gaat wel lukken. Ieder jaar moet ik dan testen afleggen om in deze Topsportschool te kunnen blijven, maar ik denk niet dat dit een probleem zal zijn”, lachte Joleen. “Het is niet evident om kinderen van de leeftijd van Joleen naar een Topsportschool te sturen”, zegt directrice Marika Suetens van de Topsportschool in Mortsel. “Sommige krijgen te kampen met heimwee naar huis. Daarbij hebben ze een strak schema tussen studeren en sporten, maar ik denk dat Joleen zich wel vlug thuis zal voelen bij ons”, zei Marika.

Vanaf september zal het ten huize Meere en stuk stiller zijn. “Het zal raar aanvoelen die eerste weken, nu is het steeds gaan trainen met Joni en Joleen, straks valt dat allemaal weg. Maar van mij mogen ze hun droom volgen”, aldus Marleen Machiels

Ik vind het wel spijtig dat mijn kinderen niet naar dezelfde school kunnen gaan, want nu zit er eentje in Leuven en eentje in Antwerpen. Maar ja, zoveel mogelijkheden zijn er niet om naar ee n Topsportschool te gaan. Diegene die de kans krijgen mogen al blij zijn. Ik hoop dan ook dat ze het goed gaan doen in hun sport “, besluit Marleen Machiels.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief