GALMAARDEN - Militairen veroveren de Bosberg

C21

GALMAARDEN - Militairen veroveren de Bosberg

Editiepajot_galmaarden_jeeps_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Tal van jeeps en tanks opnieuw in het straatbeeld. - Foto © Marc Colpaert
 

Op de top van de Bosberg in Galmaarden slaan driehonderd militairen hun tenten op voor een groots evenement op 30 en 31 augustus. Voor dit treffen komen er ook een 140 tal oude militaire voertuigen naar de Bosberg.

 

‘The White Star Division‘, een vereniging van geallieerde militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog uit de regio Galmaarden-Geraardsbergen komt naar de Bosberg. Ze organiseren daar ‘The White Star Pajot Camp’ een treffen waaraan een 140-tal originele militaire voertuigen deelnemen met daarbij een 300-tal geüniformeerde deelnemers uit binnen- en buitenland. “Dit evenement zal dit jaar volledig in het teken staan van de 70ste verjaardag van de bevrijding van ons land. Een herdenkingsmoment dat we niet onopgemerkt willen laten voorbijgaan”, vertelde Jean-Jacques Vandenneucker

Op zaterdag 30 augustus maken de voertuigen in de voormiddag een rondrit in eigen streek en is er op de Bosberg in het kamp een gratis opendeurdag voorzien voor het grote publiek van 14 tot 19 uur. Naast een waaier aan uitzonderlijke voertuigen zullen er dit jaar nog meer prachtige tanks en pantservoertuigen te bewonderen zijn. Een aantal groepen zullen het leven te velde van de geallieerde soldaten uitbeelden. Zangeres ‘KAS’ uit Engeland zorgt voor de gepaste sfeer, de toegang is gratis.

Op zondagnamiddag komen de vele militaire voertuigen naar het centrum van Galmaarden, voor een soort eerbetoon aan de gesneuvelden. “Wij zijn tevens blij dat ‘The Shape International Band‘, de officiële muziekband van de NATO, op zondag om 16 uur bij aankomst van de colonne op het Marktplein in Galmaarden, er een uitzonderlijk concert zal geven“, aldus Jean-Jacques. Aan de inwoners van het Markplein zal gevraagd worden om een geallieerde vlag uit te hangen om de sfeer van de bevrijding te versterken. Er zal ook een korte herdenkingsplechtigheid plaatsvinden aan het monument der gesneuvelden in aanwezigheid van de burgerlijke overheid en de oudstrijdersverenigingen. Iedereen is van harte welkom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief