GALMAARDEN - Militairen veroverden de Bosberg

C21

GALMAARDEN - Militairen veroverden de Bosberg

Editiepajot_galmaarden_kamp_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Tanks op de Bosberg. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_kamp_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Er waren ook motoren. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Op de top van de Bosberg in Galmaarden sloegen driehonderd militairen hun tenten op voor een groots evenement. Naast soldaten waren er tevens tal van oude militaire voertuigen, motoren en zelfs enkele tanks aanwezig.

 ‘The White Star Division‘, een vereniging van geallieerde militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog uit de regio Galmaarden-Geraardsbergen, zakten af naar Galmaarden. Ze organiseerden hun ‘The White Star Pajot Camp’ een treffen waaraan een 140-tal originele militaire voertuigen deelnamen met daarbij een 300-tal geüniformeerde deelnemers uit binnen- en buitenland. Een aantal groepen beelden het leven te velde van de geallieerde soldaten uit. Zangeres ‘KAS’ uit Engeland zorgde voor de gepaste sfeer en enkele liedjes.

“Heel wat mensen kwamen dan ook een kijkje nemen en daar zij we natuurlijk blij mee”, vertelde Jean-Jacques Vandenneucker. Op zondag trokken de voertuigen nog naar Zottegem voor een plechtigheid en nadien kwamen ze naar het centrum van Galmaarden, dit voor een soort eerbetoon voor de gesneuvelden. . “Wij zijn tevens blij dat ‘The Shape International Band‘, de officiële muziekband van de NATO, op zondag bij aankomst van de colonne op het Marktplein in Galmaarden, een

 

uitzonderlijk concert gaf“, aldus Jean-Jacques.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief