TOLLEMBEEK - Guido won drie medailles

C21

TOLLEMBEEK - Guido won drie medailles

Editiepajot_galmaarden_guido_foto_marc__colpaert__kopie_
Guido met zijn medailles. - Foto © Marc Colpaert
 

Guido Van Israel(53) bracht drie medailles mee uit Krakau in Polen waar de ‘Europese Spelen voor getransplanteerden en dialyserenden‘ werden georganiseerd. Guido is blij dat hij door zijn nieuwe nieren een nieuw leven kreeg en vraagt iedereen om toch even na te denken over orgaandonatie.

Guido was bijna 40 jaar toen hij van de dokter te horen kreeg dat zijn twee nieren niet meer functioneerden. Hij was toen een getrouwde man met twee kleine kinderen. “Het eerste moment was het even slikken maar de dokters stelden me gerust dat een transplantatie mogelijk was”, verklaarde Guido. Omdat hij na de transplantatie veel medicatie moest nemen, stimuleerden de dokters van Jette hem om veel aan sport te doen. “Ik was voor mijn ziekte niet echt sportief“, lacht Guido. “Maar ik nam de kans in beide handen en begon verwoed te sporten, vooral lopen deed ik graag“, zegt hij. In 2004 werd zijn reis naar de Europese Spelen voor getransplanteerde en dialyserenden , zelf gesponsord door het ziekenhuis van Jette. Guido had de smaak goed te pakken en begon regelmatig aan sport te doen. Eén jaar later brengt hij vanuit Canada zijn eerste zilveren medaille op de 400 meter mee naar huis. De volgende jaren verzamelde hij met de regelmaat enkele medailles. Dit jaar ging hij naar Krakau in Polen en kwam terug met drie medailles, goud op de 400, zilver op de 800 en brons op de 200 meter. “De 400 meter blijft mijn favoriete afstand, het is eigenlijk van de eerste tot de laatste meter sprinten, maar ik voel mij er goed bij”, zegt Guido. Hij gaat graag naar deze Europese Spelen omdat al de mensen die daar meestrijden ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt en dat schept een band.

Vandaag gaat hij ongeveer driemaal per week een uurtje lopen en oppassen met de voeding, de laatste maand train ik dan intensief op snelheid. Het belangrijkste is dat je de fitste bent op de dag van de wedstrijd, maar vergis u niet de concurrentie is groot.

De spelen worden tevens georganiseerd om mensen ervan te overtuigen in te stappen in orgaandonatie. Hij vraagt dan ook de steun aan familie en vrienden om even na te denken over orgaandonatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief