VOLLEZELE / OETINGEN - Nieke werd 100 jaar

C21

VOLLEZELE / OETINGEN - Nieke werd 100 jaar

Editiepajot_galmaarden_de_knop_foto_marc_colpaert__kopie_
Bo met Nieke. - Foto © Marc Colpaert
 

Op zaterdag 20 september is Leonie ‘Nieke’ De Knop, een van de bewoonsters van rusthuis De Zwaluw in Vollezele, 100 jaar jong. Ze werd hiervoor gevierd op Maandag in het rusthuis. Nieke is zo oud geworden omdat ze altijd ‘een content mens’ is geweest zoals ze zelf zegt.

Nieke is geboren op 20 september 1914 in Oetingen in ‘den Blijkheer‘. Zij is de laatste overgebleven en ongehuwde telg uit een gezin met 10 kinderen. Dat waren: Maria, Jean, Jozef, Leonie, Jeanne, Adolphe, Alice, Caroline, Margherite en Louisa.

Nieke heeft altijd voor haar gehandicapte zus Jeanneke gezorgd. “Zelfs toen ze al in ons rusthuis verbleef, deelde zij een kamer met haar zuster. Ze gaf ze eten verzorgde haar en waste haar, Jeanneke is spijtig genoeg enkele jaren geleden gestorven“, vertelde Lisenka Moonens. Haar geheim om zo oud te worden is vooral een positieve ingesteldheid. “Ik ben heel mijn leven en ook vandaag nog steeds een heel ‘content’ mens geweest. Ik lachte veel en hielp andere mensen zoals ons Jeanneke”, zegt Nieke. Haar nonkel was de gekende huisarts uit Oetingen Jules De Knop. Er gaat geen dag voorbij of Nieke zingt een liedje zoals: die mooie molen, twee ogen zo blauw, maar Ave Maria is haar topfavoriet“, vertelde logopediste Bo Du Mongh. Nieke heeft vandaag nog steeds een gezonde eetlust, is wat minder mobiel en hoort en ziet niet meer zo goed, maar is er als de kippen bij als er gelachen wordt. Als wij haar vragen wat ze graag zou krijgen voor haar honderdste verjaardag, zegt ze, “Wat de mensen geven is goed“, Nieke de eenvoud zelf ook al is ze 100.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief