TOLLEMBEEK - Benefiet Samen Helpen

C21

TOLLEMBEEK - Benefiet Samen Helpen

Editiepajot_galmaarden_de_nauw_foto_marc_colpaert__kopie_
Roger begint het beu te worden. - Foto © Marc Colpaert
 

 

De vereniging ‘Samen Helpen’ uit Galmaarden geeft op vrijdag 26 september een benefietavond voor kankerpatiënten uit Galmaarden. Voorzitter Roger De Nauw wilde zoals voorgaande jaren de zaal Willem Tell huren op zaterdag, maar kreeg na maanden getouwtrek een njet van de gemeente en moest dan maar tevreden zijn met een vrijdag. De organisatoren vrezen hierdoor heel wat minder inkomsten binnen te halen en denken zelfs aan stoppen.

Al 21 jaar organiseert ‘Samen Helpen’ een benefietavond voor kankerpatiënten uit de eigen gemeente. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar Kom op tegen Kanker. Vorig jaar trok voorzitter Roger De Nauw al aan de alarmbel omdat het steeds moeilijker wordt om kaarten te verkopen, ook al gaat het om een duidelijk omschreven doel. “Wij helpen(financieel) mensen uit onze gemeente die getroffen werden door de verschrikkelijke ziekte die kanker is”, zegt Roger De Nauw. “Toen ik maanden geleden mijn aanvraag richtte naar de gemeente om de zaal Willem Tell te reserveren op een zaterdag werd mij dit bevestigd. Later kwam er echter een brief van de gemeente om ons te vertellen dat onze avond niet kon doorgaan op een zaterdag in de Willem Tell. Het probleem was blijkbaar dat er niet voldoende zalen zijn voor het organiseren van allerlei eetfestijnen in Galmaarden (door de sluiting van de zaal Breughel vorig jaar, red.). Aangezien wij de zaal maar voor één avond gebruiken, moeten wij de duimen leggen voor een andere vereniging die de zaal twee dagen gaat gebruiken. Ze lieten ons de kans om te verhuizen naar het Baljuwhuis of de benefiet te laten doorgaan op een vrijdag in de Willem Tell. Het Baljuwhuis is echter niet geschikt om daar een benefiet te organiseren. Er zijn geen frigo’s om de drank koel te bewaren in het Baljuwhuis en wij weten dat er meer mensen op zaterdag dan op een vrijdagavond tijd maken om naar een benefiet te komen”, zegt Roger die het stilaan meer dan beu aan het worden is. “Dit heeft niets met politiek te maken, maar gewoon een benefiet voor onze eigen mensen te helpen. Als er nu vrijdag niet voldoende mensen komen is de kans groot dat het de laatste benefietavond was. Waarschijnlijk is het dat wat ze wensen”, besluit De Nauw.

Voor wie wenst te komen op vrijdag 26 september vanaf 20.30 uur in de zaal Willem Tell in Tollembeek, optredens van Henri Spider en Danny Fabry. Kaarten in voorverkoop kosten 6 euro. Aan de kassa betaalt men 9 euro.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief