Trekpaarden in het paardendorp VOLLEZELE

C21

Trekpaarden in het paardendorp VOLLEZELE

Editiepajot_galmaarden_paarden_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Men kon er heel wat paarden aan het werk zien. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_paarden_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Oude ambachten waren er ook. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_paarden_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Mooie paarden waar men zo maar bij kon komen. - Foto © Marc Colpaert
 

Op zondag liep het centrum van Vollezele nog eens vol met de echte trekpaarden. Vele honderden mensen zakten af naar het centrum van Vollezele voor ‘de dag van het Belgisch Trekpaard‘. Wie dat wou kon ook gratis een kijkje gaan nemen in het museum van het Belgisch Trekpaard.

Vanaf 10 uur stond de dorpskern van Vollezele volledig in het teken van trekpaarden. De bezoekers maakten via doorlopende demonstraties en activiteiten kennis met de talrijke mogelijkheden en het zachte karakter van deze Brabantse trots.

Verspreid over drie pistes kon men er genieten van bruisende wedstrijden met Brabantse trekpaarden zoals een hindernissenparcours of een kegelparcours. Daarnaast waren er tevens prijskampen voor veulens en jaarlingen uit Vlaams-Brabant. Zelfs de kinderanimatie stond in het teken van de trekpaarden. Naast paarden waren er tal van standjes met streekproducten en toeristische info over Vlaams-Brabant. De bezoekers zagen hoe men vroeger manden of stoeltjes vlechten, er waren dames aan het kantklossen, heel wat oude beroepen stonden er in de kijker. Wie dat wenste mocht zelfs gratis een kijkje gaan nemen in het museum van het Belgisch Trekpaarden op het Oudstrijdersplein waar ook enkele kermisattracties stonden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief