BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Lezing over ombouw van federatie naar pastorale zone

C21

BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Lezing over ombouw van federatie naar pastorale zone

Federatie_herne
Pastorale Zone BEVER-GALMAARDEN-HERNE - © Deschuyffeleer
 

Op woensdag 19 november om 19u30 houdt Dirk Claes van het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen in het Bavo-centrum in Herfelingen een lezing over ‘De visie op de ombouw van de federatie naar pastorale zone’. Met die lezing richt hij zich hoofdzakelijk tot hen die bij de pastoraal van de toekomstige zone betrokken zijn en die de betrokken leefgemeenschappen een warm hart toedragen.

In Vlaams-Brabant en Mechelen is het parochielandschap aan een hertekening toe. Men wil de parochies zoals die nu bestaan in de zone Bever/Galmaarden/Herne laten samenwerken en omvormen tot grotere en meer leefbare gehelen. Die samenwerking zou dan in de toekomst moeten kunnen leiden tot een nieuwe en grotere parochie waarin evenwel ook plaats blijft voor de kleine lokale gemeenschappen maar die de krachten bundelt zodat het geloof er zinvol en daadwerkelijk beleefd en gevierd kan worden.
Ook in de federatie Herne dienen zo voorbereidingen te worden getroffen die moeten leiden tot de vorming van de nieuwe pastorale zone Bever/Galmaarden/Herne met haar nieuwe structuren die dienen uit te monden in een vitale geloofsgemeenschap die het gelovig leven in deze tijd mogelijk blijft maken.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief