GOOIK - Nieuw boek van Herman Dewit

C21

GOOIK - Nieuw boek van Herman Dewit

Editiepajot_gooik_dewit_foto_marc_colpaert
Herman in zijn atelier. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Herman Dewit(68) uit Gooik heeft zopas een nieuw boek ’Muziek met maffe materialen’ voorgesteld. Het boek zal verkrijgbaar zijn in alle boekhandels en ook op de Antwerpse boekenbeurs.

Herman Dewit, muzikant en stichter van ’t Kliekske is van vele markten thuis. Hij is naast muzikant tevens instrumentenbouwer, verzamelaar van muziekinstrumenten, tekenaar en aquarellist. De laatste jaren legt hij zich samen met zijn vrouw Rosita Tahon vooral toe aan het bouwen van recyclage-instrumenten. “Toen ik oude foto’s zag van menen die muziek speelden, viel het mij op dat er toen ook al heel wat mensen op zelfgemaakte instrumenten speelden. Daarna rijpte bij mij het plan om zelf ook muziekinstrumenten te maken van hoofdzakelijk wegwerpmateriaal zoals petflessen, conservenblikken, plastic buizen of trechters en daarna deze instrumenten te gebruiken om optredens mee te geven”, vertelde Herman. Vandaag kan men hem samen met zijn vrouw Rosita dan ook regelmatig aan het werk zien met deze ‘speciale’ muziekinstrumenten. Zo maakt hij van een doodgewone wortel een wortelfluit en van een wijnkistje maakt hij een draailier. Ondertussen heeft hij op deze manier al een honderdtal verschillende muziekinstrumenten gemaakt. “En het leuke is dat men er ook mooie muziek mee kan maken, soms kan men bijna niet het verschil horen tussen mijn recyclage-instrument en een duur toestel uit de winkel”, verzekerde Herman ons. Tal van vrienden vroegen hem om een boek te schrijven over deze toch wel speciale instrumenten en zo werd een nieuw boek geboren. Het werd een mooi naslagwerk om te lezen, maar vooral om zelf mee aan de slag te gaan. In het boek staat dan ook hoe men een wortelfluit moet maken of een doedelzak en zelfs een draailier.

Het boek ‘Muziek met maffe materialen’ wordt vanaf heden uitgegeven door De Draak en zal tevens verkrijgbaar zijn tijdens de boekenbeurs. In het boek staan tal van voorbeelden hoe men zelf kan muziekinstrumenten maken. De foto’s zijn van beroepsfotografe Lil Meert en het voorwoord werd geschreven door Jan De Smet (De Nieuwe Snaar). Het boek kost 19,90 euro en bestellen kan via

 

www.dedraak.org of www.hermandewit.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief