GALMAARDEN -Demomeubel bestaat vijftig jaar

C21

GALMAARDEN -Demomeubel bestaat vijftig jaar

Editiepajot_galmaarden_demo_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Wilfried bij een maatkast. - Foto © Marc Colpaert
 

Demomeubel de speciaalzaak in maatkasten en slaapcomfort in Galmaarden bestaat 50 jaar en organiseert opendeurdagen op 8, 9 en 10 november. In 1880 was August Demol de grondlegger van deze familie van meubelmakers. Willy de vader van de huidige zaakvoerder Wilfried Demol maakte nog zelf zijn stenen om later de eerste meubelzaak te bouwen, waar vandaag nog steeds maatkasten en bedden in verkocht worden. Of er nog een volgende vijfde generatie komt staat vandaag nog niet vast.

Wilfried Demol(47) is vandaag de zaakvoerder van Demomeubel in Galmaarden. Hij is al de vierde generatie van meubelmakers in de familie, hij leerde de stiel van zijn vader Willy, die het op zijn beurt meekreeg van zijn vader Leon. Overgrootvader August Demol begon rond de jaren 1880 als eerste van de familie met het maken van meubels. “Mijn vader, grootvader en overgrootvader maakten allemaal meubels, nochtans wilden mijn ouders dat ik eerst ging studeren, wat ik dan ook deed. Toen ik afstudeerde als ingenieur ging ik naar Brussel werken en bleef ik gedeeltelijk meewerken in de zaak”, vertelde Wilfried. Het was zijn vader Willy die in 1962 van start ging met het bouwen van de huidige meubelzaak. Vandaag runt hij helemaal alleen de speciaalzaak in maatkasten en slaapcomfort. “Het leukste in mijn job vind ik als mensen mij vragen om een speciale kast te maken, ergens waar er niet teveel plaats is. Zo maakte ik al een speciale wijnkast die in een nauwe kelder langs de muur moest geplaatst worden, dan mag je echt geen centimeter verkeerd meten.

Hij heeft vandaag nog geen spijt dat hij de zaak overnam, want vooral maatkassen maken is een soort van passie voor hem. Hij heeft twee tieners Ward(15) en Liese(17) die natuurlijk nog studeren. “Of ze ooit de stap gaan zetten weet ik niet, maar ik wist ook niet toen ik die leeftijd had of ik de zaak van mijn ouders zou verder zetten. Demomeubel in de Nieuwstraat 12 opent de deuren op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 november met tal van speciale acties en promoties op matrassen, donsdekens en maatkasten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief