GALMAARDEN - Gebruiksvergoeding van 250 naar 4.500 euro

C21

GALMAARDEN - Gebruiksvergoeding van 250 naar 4.500 euro

Editiepajot_galm_ping_2_foto_1__kopie_
De boogschutters zijn niet tevreden. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galm_ping_1_foto_marc_colpaert__kopie_
De mannen van de ping pong zijn natuurlijk niet blij. - Foto © Marc Colpaert
 

De tafeltennisclub(TTC) Galmaarden moet vanaf volgend jaar geen 250 euro maar 4.500 euro gebruiksvergoeding betalen om hun clublokaal de TRB-zaal te huren. Ook andere verenigingen zoals de boogschutters en een petanqueclub, die in deze zaal hun lokaal hebben, moeten fors bijbetalen. Schepen Ludo Persoons(CD&V) is er ook niet blij mee maar het kan niet anders. De Boogschutters Willem Tell willen zelfs naar de vrederechter stappen.

Tijdens de jongste gemeenteraad werd de gebruiksvergoeding voor de gemeentelijke sportinfrastructuur goedgekeurd door de CD&V, N-VA onthield zich. Een belangrijke aanpassing van de gebruiksvergoeding gebeurde voor drie verenigingen die in de TRB-zaal hun lokaal hebben. Rudy Thiebaut(N-VA) was niet te spreken over de verhoging voor de verenigingen en vroeg om een overgangsperiode te voorzien. “Op minder dan twee maanden van het nieuwe jaar aan een sportclub vragen om niet 250 maar 4.500 euro(+1800%) te betalen is er ver over”, aldus Thiebaut. Schepen Ludo Persoons vertelde dat TTC Galmaarden al jaren profiteert van een gunsttarief van 250 euro voor de zaal en de douches te gebruiken. “Wij hebben berekend dat we 12.000 euro kosten per jaar hebben en die moeten voor een deel gerecupereerd worden.” Voor de tafeltennisclub wordt het een harde pil om te kraken. “Het eerste jaar is het misschien nog mogelijk om deze som te betalen, maar als we dit elk jaar moeten ophoesten dat weet ik echt niet hoe we dit moeten doen”, verklaarde voorzitter Philippe Custers. “Wij zullen zeker ons lidgeld van 70 euro moeten verhogen naar 120 euro en dan nog blijft de vraag of dit op termijn haalbaar blijft”, zegt secretaris Jeroen Schaillee. Ze zijn van oordeel dat ze de dupe zijn van een slecht beheer door de gemeente.

Een andere vereniging die haar lokaal heeft in de kelder van de TRB-zaal zijn de boogschutters Willem Tell. “Wij betaalden 150 euro en nu plots gaan ze dit verhogen naar 750 euro, dit is schandalig”, zegt een woedende voorzitter Guy Debock. “Wij hebben hier voor 25.000 euro geïnvesteerd in een beter lokaal en hebben nooit geen euro gevraagd aan de gemeente en nu dit. Daarbij, er staan geen aparte meters voor water en elektriciteit in het gebouw. Als wij het licht aansteken branden de lampen hiernaast ook in de petanqueclub. Of als we de verwarming opzetten wordt de grote zaal hierboven van TTC ook mee verwarmd.” Hij plaatste ondertussen zelf een elektriciteitsmeter om aan te tonen hoeveel ze daadwerkelijk verbruiken. “Volgens mijn berekeningen verbruiken wij ongeveer 200 euro per jaar aan verwarming en water, is het dan nodig om een bedrag van 750 euro te vragen?” Hij wilt het hier niet bij laten en is zelfs van plan om naar de vrederechter te stappen met de vraag of een gemeente zomaar een zware verhoging kan doorvoeren. Ondertussen werd de verhoging wel goedgekeurd tijdens de gemeenteraad. Schepen Persoons wilt toch benadrukken dat de clubs betrokken waren bij de besprekingen en dat sommige clubs al jaren zogoed als geen vergoeding betaalden voor het gebruik van de gemeentelijke infrastructuur en dit kan toch niet de bedoeling zijn. Met dit nieuw reglement wordt iedereen gelijk gesteld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief