GALMAARDEN - Samen tegen wateroverlast

C21

GALMAARDEN - Samen tegen wateroverlast

Colpaert_tentoon_4__kopie_
Een voetweg naast de Markrivier die nu ook al regelmatig onder water staat. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Herne en Galmaarden gaan samen een informatieavond organiseren over de afbakening van het gecontroleerd overstromingsgebied op de Markrivier. Zo komen er in het centrum van beide gemeenten beschermingsdijken om de woningen tegen wateroverlast te beschermen

Onlangs stuurde de Vlaamse Milieumaatschappij(VMM) al een brief naar de eigenaars om hen in te lichten over de afbakening van gecontroleerde overstromingsgebieden (GOG’s) langs de Markrivier in Herne en Galmaarden. Het doel van het project is om woningen en andere infrastructuur maximaal te beschermen tegen overstromingen. Naast de aanleg van gecontroleerde overstromingsgebieden zullen in het centrum van Herne en Galmaarden ook beschermingsdijken gerealiseerd worden. Dit alles kadert in een totaalplan dat voor het stroomgebied van de Markrivier door de VMM in nauwe samenwerking met de gemeentes uitgewerkt werd. De afbakening van gecontroleerde overstromingsgebieden situeert zich binnen de opmaak van de Stroomgebiedsplannen.

Om het één en ander verder te verduidelijken organiseert de Vlaamse Milieumaatschappij, in samenwerking met de gemeentes Galmaarden en Herne een informatieavond op 13 januari 2015.

Doorlopend tussen 16 en 20 uur kunt u met uw vragen en opmerkingen terecht in de Katholieke Kring in Herne. Om 16 en 18 uur wordt een korte toelichting gegeven door de Vlaamse Milieumaatschappij over het Totaalplan van de aanpak van wateroverlast langs de Markrivier, de geplande gecontroleerde overstromingsgebieden en de beschermingsdijken. De meest actuele informatie over de verschillende projecten zal toegelicht worden door de medewerkers van de VMM.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief