Politie pakt overlast door wildparkeren aan

C21

Politie pakt overlast door wildparkeren aan

Wildparkeren
Politie pakt overlast door wildparkeren aan - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie Pajottenland wil de eerstkomende maanden de overlast door wildparkeren aan banden leggen. Niet alleen in het dorpscentrum van Herne loopt het blijkbaar uit de hand maar dit lijkt ook het geval te zijn in het centrum van Gooik, van Lennik en van Galmaarden en in de omgeving van de kruispunten Eizeringen (Lennik),Hogenberg (Leerbeek) en Kestergat (Pepingen). De actie loopt overigens over het ganse grondgebied van de politiezone.

“In die omgevingen komt er alleszins verhoogde politiecontrole", zegt commissaris Serge Roelens. “Bij een overtreding zal, indien het niet gaat om gevaarlijke en zware overtredingen, een waarschuwingskaart worden afgeleverd. Bedoeling hierbij is de bestuurders te wijzen op hun parkeergedrag dat overlast veroorzaakt. In januari en februari zullen enkel waarschuwingen worden gegeven. Vanaf maart krijgt de overtreder bij de tweede overtreding dan een bekeuring. Bij de actie worden zowel de wijkdiensten als de verkeersdienst ingeschakeld”.
De overlast door wildparkeren blijkt vooral voort te spruiten uit parkeren op voet- en fietspaden, voor in- en uitritten, in de buurt van kruispunten, op zebrapaden al dan niet uit een gebrek aan voldoende correcte parkeermogelijkheden.
Bovenop de duidelijke, bewuste en gevaarlijke inbreuken wijten ingewijden het fenomeen van het wildparkeren overigens mede aan onduidelijkheden inzake het parkeren in de Wegcode, het gebrek aan afdoende eenduidige signalisatie door de besturen zogezegd wegens te duur, aan niet afdoend overwogen, onduidelijke en te beperkte ruimtelijke inplantingen van parkeerplaatsen en aan de manie bij besturen om her en der de rijbaan te belijnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief