GALMAARDEN - Looppiste in slechte staat

C21

GALMAARDEN - Looppiste in slechte staat

Editiepajot_galmaarden_an_werst_foto_marc_colpaert__kopie_
De sportieve An wijst het probleem aan op de looppiste. - Foto © Marc Colpaert
 

Gemeenteraadslid An Werst(N-VA) vroeg aan de gemeente om dringend een verse laag schors te plaatsen op de Finse piste van het gemeentelijk sportcentrum in Galmaarden. Momenteel is het niet leuk meer om op deze piste te lopen, want op vele plaatsen komen de stenen bloot te liggen en is het doek zichtbaar. Ook de speeltoestellen hebben dringend een nieuw laagje schors nodig.

An Werst(32) gaat regelmatig lopen op de Finse piste in Galmaarden die daarnaast ook door tal van andere mensen wordt gebruikt. “Ik kom speciaal naar hier omdat men hier op deze piste heel wat zachter kan lopen dan op straat, wat dan weer goed is voor de gewrichten. Zo was het vroeger toch, maar de laatste maanden is van de schors niet veel meer te merken. Op tal van plaatsen komen de stenen bloot te liggen en ook ziet men meer en meer dat het doek dat normaal onder de schors ligt - bloot komt te liggen. Dit is een onveilige en zelfs een gevaarlijke situatie voor de lopers”, aldus An.

Daarom vroeg ze tijdens de jongste gemeenteraad aan de voorzitter om hier iets aan te doen. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) vertelde haar dat deze looppiste begin vorig jaar nog volledig werd vernieuwd, met aanvulling van een nieuwe laag schors. Hij vertelde haar ook dat er binnenkort een nieuwe laag zal geplaatst worden.

Ook de toestellen in de speeltuin in de buurt van de Finse piste hebben nood aan een extra laagje schors. “Het is mij al enkele weken opgevallen dat rond of onder tal van toestellen van de speeltuin er tal van grote waterplassen staan. Op sommige toestellen kunnen de kinderen zelfs niet meer opgeraken zonder natte voeten. En wie de schuifaf wilt gebruiken komt ook in het water terecht”, zegt ze. Ook al was het pas januari toch liepen er al enkele kinderen in de speeltuin rond. “Ik hoop dan maar dat de gemeente vlug iets gaat doen aan deze situatie en dat ze zowel op de Finse piste als rond de speeltuigen een extra laagje bescherming aanbrengen. Dit is belangrijk voor de vele lopers en voor de kinderen”, besluit An Werst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief