TOLLEMBEEK - Nina redde opnieuw heel wat kippen

C21

TOLLEMBEEK - Nina redde opnieuw heel wat kippen

Editiepajot_galmaarden_nina_foto_marc_colpaert__kopie_
Nina en enkele vrienden bij de kippen. - Foto © Marc Colpaert
 

Nina Bockstael trok naar Eghezée om er een vijftigtal legkippen van een wisse dood te redden. Voor Nina is het niet de eerste keer dat ze legkippen opkoopt om ze een menswaardiger bestaan te geven en hen zo te redden van het slachthuis.

Nina Bockstael uit Tollembeek samen met nog enkele vrijwilligers kochten een 50 tal legkippen uit een pluimveebedrijf en redden zo de diertjes van het slachthuis. Ze zochten en vonden ondertussen al enkele mensen die de kippen wilden adopteren. De meeste van de kippen hebben niet veel pluimen meer, zagen nog nooit gras in hun leven en moeten opnieuw leren om kip te zijn.

Legkippen in een pluimveebedrijf leggen na achttien maanden niet meer genoeg eieren en de kwaliteit van de eierschaal voldoet vanaf dan niet meer. Al die kippen eindigen op dat moment in het slachthuis. Nina Bockstael heeft de laatste jaren met vrienden al heel wat van die - ten dode opgeschreven beestjes - gered. Zo haalde ze vorig jaar in totaal bijna duizend ‘afgeschreven’ legkippen naar Galmaarden en vond men nieuwe baasjes voor deze beestjes. “Toen ik aan vrienden vertelde dat ik opnieuw enkele tientallen kippen ging ophalen, waren heel wat mensen dadelijk te vinden om enkele kippen te adopteren”, aldus Nina. Daarom trok ze zopas naar Eghezée om er een vijftigtal legkippen te gaan ophalen. Aan haar woning in Tollembeek werden de kippen dan opgehaald door mensen uit de streek of van een eindje verder. Anita Vander Smissen uit Asse was ook van de partij. “Het is niet de eerste keer dat ik bij Nina kom om kippen te kopen, deze keer neem ik er negen mee en ik weet van de vorige aankopen dat die beestjes nog veel eitjes leggen”, verklaarde Anita. Ondertussen kwamen ook andere mensen langs om enkele kippen mee te nemen. “Het valt deze keer nogal mee, de meeste kippen hebben nog veel pluimen en hun bek is niet stuk. De beestjes zullen het vlug gewoon zijn in hun nieuwe omgeving”, zei Nina.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief