GALMAARDEN - N-VA zet CD&V aan de schandpaal

C21

GALMAARDEN - N-VA zet CD&V aan de schandpaal

Editiepajot_galmaaren_nva_foto_marc_colpaert__kopie_
De N-VA sprak harde taal, voor vele mensen uit Vollezele blijft het ondertussen onbegrijpelijk dat zoveel graven weg moeten. - Foto © Marc Colpaert
 

Jonas De Boeck(N-VA) sprak harde taal aan het adres van de CD&V meerderheid door de beslissing om nu al graven te verwijderen in Vollezele en vertelde dat er gelukkig nog een schandpaal stond naast het kerkhof.

Het was Jonas De Boeck die aan de bevoegde minister Bourgeois vroeg om het kerkhof te beschermen, wat dan ook voorlopig gebeurde. “Wij zijn blij dat door deze bescherming er nu toch 18 extra graven gaan behouden blijven, bovenop deze die al op de lijst stonden. Niet alleen de graven van de notabelen zullen mogen blijven liggen maar ook deze van de gewone mensen, het gaat hier namelijk over ons erfgoed”, zei Jonas. “Het was niet onze keuze om zoveel graven te laten verdwijnen, wij wilden het behoud van het kerkhof met de nodige subsidies, maar de CD&V koos voor de sloophamer”, aldus De Boeck en slingerde de CD&V meerderheid naar het hoofd: “dat de beschaving van een volk bepaald wordt door de wijze waarop ze met haar doden omgaat.” Als afsluiter gaf hij aan de CD&V nog mee dat er gelukkig een schandpaal pal naast het kerkhof van Vollezele stond. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) kreeg zelfs hevige hartkloppingen van deze woorden. “Er werd al lang beslist om deze graven te laten wegnemen, maar wat u hier verteld is op de man spelen en dit is beschamend.” Schepen Ludo Persoons(CD&V) zelf uit Vollezele probeerde de gemoederen te bedaren door te stellen dat graven van alle lagen van de bevolking zullen blijven liggen op het kerkhof.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief