PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë

C21

PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë

Carnavalbus_pajottenland_affiche_2015_def__2_
PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë - © Deschuyffeleer
 
Carnavalbus_2015
PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë - © Deschuyffeleer
 
Kester_heikruis_herfelingen
PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë - Stopplaatsen Kester/Heikruis/Herne © Deschuyffeleer
 
Herne
PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë - Stopplaatsen Herne © Deschuyffeleer
 
Tollembeek_bever
PAJOTTENLAND – De carnavalbus es vaneir doeë - Stopplaatsen Tollembeek/Bever © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van 13-14, 15 en 16 maart 2015 vindt opnieuw het jaarlijkse carnaval te Halle plaats. Op initiatief van de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland, in samenwerking met jeugdregio Pajottenland, De Lijn Vlaams-Brabant en de lokale besturen wordt er ook dit jaar een gratis carnavalbus ingelegd vanuit Halle naar het Pajottenland.

De reizigers en gemeentebesturen reageerden vorig jaar alvast positief, zo blijkt uit de evaluatie. “Vorig jaar konden we in het Pajottenland rekenen op 140 reizigers die zich met de gratis carnavalbus vanuit Halle naar het Pajottenland verplaatsten tijdens de carnavalsnacht van zaterdag op zondag”, zegt preventiemedewerkster Bianca Vanreephingen. Onder het motto ‘de carnavalbus es vaneir doeë’ wil de preventiedienst dan ook opnieuw een gerichte preventiecampagne voeren ter voorkoming van rijden onder invloed. Daarnaast zal de lokale politie Pajottenland tijdens het carnavalsweekend de actie ondersteunen met extra gerichte alcoholcontroles.
De carnavalbus wordt ingelegd omdat er s ’nachts geen busaanbod van De Lijn is. Hij zal een eerste keer rijden om 3 uur en een tweede keer om 5 uur. De carnavalbus zal steeds vertrekken aan de halte ‘Ninoofsepoort’ (Ninoofsesteenweg N28 Halle-Ninove). De inwoners van het Pajottenland die met de bus naar carnaval Halle willen gaan, kunnen gebruik maken van de gewone dienstregeling van De Lijn. De carnavalbus zal de 6 gemeenten bedienen, ook rekening houdend met de wegenwerken in de gemeente Pepingen. In elke gemeente wordt minstens 1 kern bediend, alle bestaande De Lijn- bushaltes langs de route worden eveneens aangedaan.
De pendeldienst is een gratis, intergemeentelijk aanbod voor de Pajotse carnavallisten. Het traject van vorig jaar werd behouden. Nieuw dit jaar is de extra bediening van Heikruis, deelgemeente van Pepingen. Een overzicht van het traject, de opstapplaatsen en de dienstregeling is terug te vinden via de websites van de gemeenten, de facebookpagina van de gemeentelijke jeugddiensten, de website lokale politie Pajottenland, de facebookpagina van de preventiedienst en ook via www.delijn.be . Inschrijven of betalen hoeft niet.
Daarmee volgt het Pajottenland het voorbeeld van de stad Aalst en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw waar er reeds enkele jaren een carnavalbus georganiseerd wordt. Nieuw dit jaar is ook dat de stad Halle op de kar springt om een carnavalsbus te organiseren voor het veilig vervoer van carnavallisten richting Lembeek, Halle en Buizingen.
Vragen kunt u steeds richten aan de intergemeentelijke preventiedienst, Bianca Vanreepinghen, via preventie@pajottenland.be, 054/ 31 35 43 of aan de lokale jeugddienst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief