GALMAARDEN - Voorpost is niet meer

C21

GALMAARDEN - Voorpost is niet meer

Aa_colpaert_brandweer__kopie_
De Voorpost is niet meer, leve de brandweerpost. - Foto © Marc Colpaert
 

 

De brandweerpost in Tollembeek is vanaf heden een volwaardige brandweerpost binnen de Brandweerzone Vlaams-Brabant West en niet langer een voorpost van Lennik. Luitenant Bruno Cornelis uit Bever is de nieuwe verantwoordelijk. Tot vorig jaar waren de gemeenten Galmaarden, Herne en Bever voor het nemen van belangrijke beslissingen of aankopen afhankelijk van Lennik. Nochtans werden de kosten voor de bouw van een eigen kazerne gedragen door de drie gemeenten. Door de komst van deze voorpost is de dienstverlening in dit deeltje van het Pajottenland enorm verbeterd. Ook al kostte dit heel wat financiële inspanningen van de drie gemeenten.

Vanaf nu drie jaar na de opening van de kazerne wordt de brandweerpost van Tollembeek beschouwd als een volwaardige entiteit. Binnen de brandweerzone Vlaams-Brabant West maken ze samen met Lennik en Halle deel uit van de Sector Zuid. Deze wordt geleid door majoor Elmar De Geyter. De voormalige brandweercommandant van Lennik, Koen Roesems wordt binnen de zone directeur logistiek.

Voor de inwoners van de drie gemeenten veranderd er niet zo veel. Wel wordt gevraagd vanaf nu niet meer naar de kazerne te bellen maar dadelijk via GSM het nummer 112 te vormen. De mannen van de brandweerpost zijn paraat voor dit deeltje van het Pajottenland.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief