GALMAARDEN - Gastenverblijf in Hof Te Spieringen

C21

GALMAARDEN - Gastenverblijf in Hof Te Spieringen

Colpaert_galmaarden_hoevetoerisme_1
 
Colpaert_galmaarden_hoevetoerisme_2
Colpaert_galmaarden_hoevetoerisme_4
Colpaert_galmaarden_hoevetoerisme_3
 

Ook in het Pajottenland wordt steeds meer aan hoevetoerisme gedaan, zo opent straks in Vollezele het eerste gastenverblijf zijn deuren. Het Hof te Spieringen in de Langestraat in Vollezele startte zopas met het verhuren van kamers, dit zowel voor toeristen als voor zakenmensen. De eigenares Katrien De Rese staat zelf achter de kookpotten en orkestreerde de hele verbouwing tot een prachtig gastenverblijf met vijf ruime kamers.

Katrien De Rese droomde al enkele jaren om haar hoeve ‘Hof te Spieringen’ in Vollezele gedeeltelijk te verbouwen en zodoende van start te kunnen gaan met het uitbaten van een gastenverblijf. “ Ik heb ooit in Brugge de hotelschool ‘Spermalie’ doorlopen en ik droomde dan ook al enkele jaren om mijn eigen gastenverblijf te openen in Vollezele”, vertelde Katrien. Begin dit jaar werd van start gegaan met het verbouwen van een deel van de hoeve tot het gastenverblijf, de waterleiding, de centrale verwarming en de inboedel werden volledig vernieuwd. “ Ik zorgde zelf voor de inrichting van de vijf kamers, die ieder een eigen badkamer kregen, meestal met douche soms met een ligbad. Tevens werd in drie kamers een airco geplaatst, de andere twee kamers liggen langs het noorden en hebben dit niet zo nodig. Wij kunnen nu zeker tien volwassenen herbergen en vier kinderen.”

De gastvrouw staat zelf achter de kookpotten en hoopt met speciale plaatselijke specialiteiten de toeristen culinair te verwennen. Naast toeristen in het weekend wordt ook gedacht om zakenmensen tijdens de week in hun gastenverblijf onder te brengen. “ Wij hebben een mooie locatie, ook zakenmensen die even willen overnachten in het Pajottenland krijgen hier bij ons alles wat ze nodig hebben, een mooie omgeving, rust, op een boogscheut van Brussel en alle kamers hebben internet”, aldus Katrien. Meer weten over dit Pajotse gastenverblijf, ga even kijken op www.hoftespieringen.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief