GALMAARDEN - Marc vertrokken voor een tocht van 3.015 km

C21

GALMAARDEN - Marc vertrokken voor een tocht van 3.015 km

Editiepajot_galmaarden_marc_vertrekt_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Marc, tweede van links, is op weg. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_marc_vertrekt_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Heel wat vrienen en familie kwamen hem gelukkig wensen met de tocht. - Foto © Marc colpaert
 

Marc Tresignie(59) vloog op zaterdagochtend vanuit Zaventem naar Santiago de Compostela, van daaruit stapt hij naar Rome een tocht van 3015 km. De opbrengst van deze voettocht gaat naar de vereniging ‘Samen Helpen’ die Galmaardse kankerpatiënten financieel helpt. Momenteel zijn er al 1.500 kaarten de deur uit.

Marc Tresignie heeft in het verleden zijn sporen als wandelaar al verdiend. In mei 2004 vertrok hij te voet uit Galmaarden naar Santiago de Compostela, een tocht van 2.400 km voor een goed doel(MS-patiënten). “Als ik daar aan terug denk, krijg ik er nog warm van, het was een prachtig avontuur, zeker voor iemand die een groot natuurliefhebber is en sportief gezien was het een hele uitdaging voor mij”, zegt Marc. Op 4 april vliegt hij naar Spanje om er te landen in Compostela. “Het is de bedoeling dat, waar ik vorige keer gestopt ben, ik nu verder ga stappen richting Rome zo maar eventjes 3.015 km ver“. In café Felix werd zopas door familie en vrienden afscheid genomen van onze wandelaar. Ondertussen is zijn rugzak al klaar en de reis al uitgestippeld. “Ik sta echt te popelen om van start te gaan, het begint allemaal wat lang te duren”, lacht Marc . Tijdens deze tocht van 4 april tot 8 augustus gaat hij gemiddeld 20 km per dag stappen, soms iets meer en in de bergen iets minder. Waar ik wel een beetje schrik voor heb, zijn de weersomstandigheden en vooral dan de mogelijke sneeuw in de Pyreneeën . Maar dat zie we dan wel”, zegt hij.

Men kan Marc sponsoren aan drie euro per km, de opbrengst gaat naar de vereniging ‘Samen Helpen’ die kankerpatiënten in Galmaarden financieel steunt. “Bijna elke familie of vriendenkring krijgt vroeg of laat wel af te rekenen met deze vreselijke ziekte, als ik deze mensen met mijn tocht kan helpen is dit een extra motivatie om mijn grenzen te verleggen.”. Voorzitter Roger De Nauw van ‘Samen Helpen’ is uitermate tevreden met dit project. “Wij gaan het ingezameld geld goed kunnen gebruiken want dit jaar zijn er al zes aanvragen bijgekomen”, vertelde Roger. Wie Marc wilt steunen of hem wilt volgen, kan dit op de website: www.marcgaatnaarrome.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief