GOOIK - GOOIKOORTS was topper

C21

GOOIK - GOOIKOORTS was topper

Editiepajot_gooik_gooikoorts_1__kopie_
Het was druk op de weide. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_2__kopie_
Een van de jongste fans. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_3__kopie_
Er waren heel wat instrumenten te bewonderen. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_4__kopie_
Er was heel wat volk. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_5__kopie_
Vooral verkoeling zoeken onder de bomen op zaterdag. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_6__kopie_
Annelies, Amber en Riet genoten van het concert. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Voor de dertiende editie van het internationale folkfestival Gooikoorts zakten enkele duizenden folk liefhebbers af naar het centrum van Gooik. Drie dagen lang genoten ze onder een stralende zon van nationale en internationale muziekgroepen. De organisatoren namen speciale maatregelen tegen de hitte. Gelukkig zorgden enkele grote bomen langs het festivalterrein voor enige verkoeling, toch werden er enkele mensen ziek door een teveel aan zon. Op zondag kwamen minister Geens en Gatz langs

Verspreidt over drie dagen kwamen enkele duizenden mensen genieten van een twintigtal concerten, op de festivalweide in het centrum van Gooik. Dit jaar stonden de tentjes met allerlei snuisterijen van oorbellen, kleding tot cd’s juist naast een bomenrij. “Wij hebben veel geluk dat deze grote bomen er staan, die de zonnestralen tegenhouden, hiermee is het toch nog een beetje uit te houden“, vertelde Patrick Lichtert op zaterdag. Er werd al door de organisatie beslist om goedkoop water te verkopen en er werden extra tenten geplaatst, maar het bleef vooral op Zaterdag met momenten toch drukkend warm. Om dit enigszins op te vangen mochten de festivalgangers gratis hun waterflessen gaan vullen met drinkbaar water. Charlotte, Leen en de kleine Rosa maakten hier graag gebruik van. “Het is een goede zaak dat ze met deze hitte voor drinkbaar water zorgen, gelukkig staan er daarnaast ook nog wat grote bomen waar heel wat festivalgangers gebruik van maken”, sprak Leen. Even later lopen wij Annelies uit Brussel, Amber uit Gent en Riet uit Veurne tegen het lijf, deze jongedames werden zopas ‘aangevallen’ door enkele mannen met waterpistolen, maar de dames vonden het keileuk zeker met deze warmte. Terwijl mama en papa genieten van de muziek worden er spelletjes georganiseerd voor de kinderen. Dit jaar werd ook bij die spelletjes even stilgestaan bij de warme temperaturen. “Wij zijn hier bezig met een balspel, maar het is een speciale sponzen bal, die we telkens opnieuw onderdompelen in water. Zo krijgen de kinderen de nodige verfrissing”,aldus Nico.

 

Op vrijdag werd er al dadelijk goed gestart en kwamen heel wat mensen langs om er te genieten van groepen als The Chair en Hot Griselda & Triple-X. “Wat opvalt dit jaar is dat wij meer dan 600 kampeerders hebben die even verderop hun tentje hebben opgezet. Daar zal het goede weer wel voor iets tussen zitten en onze internationale affiche en natuurlijk de leuke sfeer op onze weide”, legt Patrick uit. Wie van al die muziek even genoeg had, mocht even gaan kuieren in de instrumentenbouwersmarkt. Daar waren tal van instrumenten te bewonderen, te bekijken en zelfs even bespelen. Ondertussen was er even verderop al weer een andere groep muziek aan het spelen. Het standje met de fruitcocktail was ook een topper dit jaar. “Bijna iedereen vraag ijs bij zijn fruitcocktail, het is dan ook drukkend warm”, lacht Ingeborg De Ridder.

En wie dacht dat er met die warmte niet meer gedanst werd tijdens Gooikoorts had het grondig mis. De dansvloer voor het podium was dan ook bijna doorlopend bezet. De organisatoren van Gooikoorts mochten ook dit jaar een mooie editie inkaderen. “Hoeveel mensen er juist kwamen gaan we pas binnen enkele dagen weten, maar het zal in de buurt van de vijfduizend zijn. Qua ongevallen viel het goed mee, er moesten wat mensen naar het Rode Kruis voor een zonneslag of de gebruikelijke mensen die op hun blote voeten ergens intrapten, maar echte problemen waren er niet”, besluit Patrick Lichtert.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief