TOLLEMBEEK - Wim vindt paard na 8 jaar terug in Griekenland

C21

TOLLEMBEEK - Wim vindt paard na 8 jaar terug in Griekenland

Aa_editiepajot_wim_paard
Wim en Els bij hun paard in Griekenland. Foto Kos.
 

 

 

Wim Bruyland(30) en zijn vrouw Els Verelst(34) uit Tollembeek zijn gestart met een actie om hun ex-paard Argonaut opnieuw aan te kopen in Griekenland en het terug naar Vlaanderen te brengen. Ze organiseren een benefiet op 18 juli om geld in te zamelen en ze geven extra korting tijdens de verkoop in hun winkeltje tijdens het weekend.

Vijftien jaar geleden kocht Wim zijn eigen paard Argonaut en er ontstond onmiddellijk een klik tussen hen, Argonaut was toen nog maar een jong veulentje.
“ Elke dag was ik wel minstens 2 tot 3 uur bezig met hem. Hierdoor hebben we een enorme band opgebouwd, hij zag mij de weide opkomen en volgde mij overal naartoe met zijn hoofd aan mijn schouder. Na een tijdje heb ik hem zelf zadelmak gemaakt”, legt Wim uit.
Een jaar later kreeg Wim een zwaar ongeval waarbij hij bijna zijn been verloor. Gelukkig kwam alles goed na vijf operaties. Het paardrijden echter lukte niet zo goed meer en het springen, iets waar Argonaut verzot op was, lukte helaas niet meer.
“Door zijn talent en liefde voor springen vond ik het ook triestig om hem als jong paard te zien treuren omdat hij dit niet meer kon doen. Daardoor heb ik toen met veel pijn in het hart beslist hem te verkopen en hoopte ik dat hij ergens anders gelukkig kon worden. Enkele jaren later begon Wim echter zo hard zijn paard te missen - dat hij ooit verkocht had via een tussenpersoon - dat hij op zoek ging naar Argonaut. “Uiteindelijk hebben we hem twee jaar geleden na veel zoekwerk en dank zij de hulp van Linda M.Gould van Celtic Connection teruggevonden in Griekenland, waar hij nu nog zit. Inmiddels hebben we hem tweemaal gedurende een week bezocht en nu willen de Griekse eigenaars hem verkopen. Na hem 8 jaar te moeten missen, wat met momenten ondraaglijk voor me was, wil ik deze kans niet meer laten voorbij gaan en wil hem doodgraag terugkopen. De eigenaars weten dat de band tussen het paard en mij heel sterk is en daarom hebben ze ons een maand de tijd gegeven om hem terug te kopen. Zij hebben hem destijds 20.000 euro betaald. Wij mogen hem voor 10.000 euro terugkopen. Hier dienen we nog het vervoer bij te rekenen, want we gaan hem zelf halen met een trailer. We komen echter vandaag nog 7.500 euro te kort. Als wij hem niet terugkopen, vrezen we voor zijn gezondheid want voor te springen is hij einde carrière en we weten niet, gezien zijn conditie en de economische situatie ginder, wat er dan met hem gaat gebeuren“, zegt Wim stil.

Om geld in te zamelen gaan Wim en Els gedurende deze maand in hun winkel van kristallen en mineralen in Tollembeek speciale verkoopdagen organiseren. Elk weekend op zaterdag en zondag verkopen ze hun artikelen met 20% korting, de opbrengst is om Argonaut te kunnen kopen en naar ons land te brengen. “Naast de verkoopdagen organiseren we tevens een benefiet en gaan pannenkoeken bakken op 18 juli bij ons aan de winkel: Argonaut Stones, Nemerkendries 47A in Tollembeek en iedereen is welkom. We hebben een rekening geopend waarop mensen kunnen storten om te helpen. Het nummer is BE65 7360 1538 7496 met als vermelding ‘terughalen paard‘”, aldus Wim. Ze hebben ook een fund raising opgestart via:

 

 

http://wewantourhorseback.mydagsite.com/home. Wie Wim en Els wilt steunen om hun paard terug te kopen, moet zeker eens langs komen in het weekend of komt naar de benefiet op 18 juli. Meer info bij wim.bruyland@gmail.com.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2015
Marc Colpaert
Marc colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief