Rioleringswerken in HERNE en GALMAARDEN

C21

Rioleringswerken in HERNE en GALMAARDEN

Water__kopie___2_
Werken voor meer proper water. - Foto Marc Colpaert
 

In november start Aquafin met rioleringswerken in de gemeente Galmaarden en Herne. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van een aantal gezinnen dat nog niet aangesloten is op het rioleringsstelsel, aansluiten op de bestaande collector in de Vollezelestraat. Van daaruit wordt het afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie in Galmaarden.

Matthias De Backer, projectmanager bij Aquafin licht de werken toe: “Momenteel komt een deel van het afvalwater nog in het grachtenstelsel terecht. Daarom voorziet Aquafin in de aanleg van een gescheiden stelsel in de Hollestraat. We gaan ook de grachten in de Hollestraat herprofileren en enkele bijkomende grachten aanleggen. Tot slot wordt in de Holleweg een pompstation gebouwd om het afvalwater van een lager naar een hoger gelegen punt te pompen.”

Na de werken zal het afvalwater van ongeveer 60 mensen bijkomend opgevangen en gezuiverd worden. In de toekomst zal dit nieuwe stelsel zelfs 360 inwoners kunnen aansluiten op de zuiveringsinstallatie.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden. Meer info over de timing en fasering krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op 14 september om 20 u in zaal Willem Tell, Hernestraat 5 in Galmaarden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief