TOLLEMBEEK - Urbanus onthult zelf zijn verkeersbord

C21

TOLLEMBEEK - Urbanus onthult zelf zijn verkeersbord

Editiepajot_galmaarden_urb_bord_1__kopie_
Urbanus toont zijn nieuw bord. - Foto © Marc colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_urb_bord_2__kopie_
Urbanus knipte zelf de plastiek weg. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_urb_bord_3__kopie_
De gemachtigde opzichters kregen taart. Foto © Marc Colpaert
 

 

Urbanus heeft in de gietende regen ter hoogte van de gemeenteschool De Knipoog in Tollembeek een speciaal verkeersbord onthuld, een eigen ontwerp van en betaald door de komiek zelf. In totaal komen er telkens twee borden aan alle gemeentescholen van Galmaarden. De bedoeling is dat bestuurders beter zouden opmerken dat ze in de buurt van een school komen.

In het voorjaar contacteerde Urbain Servranckx (Urbanus) het schoolbestuur van Galmaarden met de vraag om, zoals in Denderwindeke(Ninove), voor de vijf scholen op het grondgebied Galmaarden een verkeersbord te ontwerpen dat de zichtbaarheid van de scholen zou vergroten. “In Denderwindeke staan er borden van Suske en Wiske, ik heb nu vijf verschillende borden gemaakt met de stripfiguren Mieleke, Melleke, Mol om aan de scholen te zetten. Onder sommige staat een rijmpje zoals ‘hier lopen kleintjes over de lijntjes’

Met daaronder een tekening van kinderen die over een zebrapad lopen. Waarom hij de borden ontworpen heeft en zelf betaalde. “Ik woon in Tollembeek en de directeur Christine De Taeye van De Knipoog(Urbanus zijn kinderen gingen ook ooit naar deze school, red.) vroeg al een tijdje om extra borden te plaatsen aan de gemeente, dus ben ik maar zelf in gang geschoten“, lacht de komiek Met zijn boodschap wil Urbanus niet straffen maar zich richten op de goodwill van de automobilisten en de dankbaarheid van de kinderen. Op donderdag werden deze borden onthuld aan de schoolpoort van de Gemeentelijke Basisschool De Knipoog in Tollembeek. Toen de kinderen rond het tentoongesteld bord stonden viel dit door een windstoot omver. Gelukkig kon een vlugge reflex van burgemeester Deneyer erger voorkomen. “De enige manier om bestuurders trager te laten rijden is hen beletten dat ze hard kunnen rijden. Dus vraag maar ergens aan een landbouwer om hier in de Hernestraat voor de school een strook ‘patatten’ te planten en het probleem is dadelijk van de baan. Maar eerst heb ik nog vlug wat borden besteld bij de keizer van de wegwijzer”, lachte Urbanus in de gietende regen. Als we de kinderen mogen geloven dan is het verkeersbord van Urbanus een goede zaak. De woorden: mooi, prachtig, keitof vlogen in het rond bij het jonge volkje. Directeur Christine De Taeye vond de borden mooi maar een beetje aan de kleine kant. “Urbanus kennen wij als iemand die bescheiden is, zijn borden ook”, vertelde ze. “Dat is geen probleem, ik zal vragen om ze een beetje te vergroten, dat regelen wij wel eens voor volgend jaar“, lachte Urbanus. Nadien werd ook nog een tweede bord ter hoogte van de school onthuld. Tijdens de viering werden tevens twee gemachtigde opzichters bedankt met taart. Stefanie Van Grimbergen en Lutgarde Turtelboom kregen van juf Lesly een taart aangeboden omdat ze een volledig schooljaar als gemachtigde opzichters aan de schoolpoort zullen staan.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2015
Marc Colpaert
Marc colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief