GALMAARDEN - Eerste cd van pastoor Andy Penne

C21

GALMAARDEN - Eerste cd van pastoor Andy Penne

Editiepajot_galmaarden_cd_1__kopie_
Pastoor Andy Penne, Henri Spider en Michel Charmant in de opnamestudio. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_cd_2__kopie_
Een nieuwe loopbaan voor pastoor Andy Penne? Foto © Marc Colpaert
 

 Andy Penne uit Galmaarden schrijft geschiedenis door als eerste dorpspastoor in Vlaanderen een single cd met een Kerstboodschap uit te brengen. Op de tonen van een schitterende melodie brengt hij een zeer pakkende Kerstboodschap, waarbij hij het huidig vluchtelingenprobleem op een opmerkelijke wijze linkt aan de gebeurtenissen in de Kerststal. Het is niet de bedoeling om geld te verdienen achter deze cd.

De single cd

‘Kerstboodschap’ van Pastoor Penne mag een unicum genoemd worden en zal velen even laten stilstaan bij de bijzondere wijze waarop een huidig maatschappelijk probleem op een menselijke en treffende wijze wordt vertolkt.

Het was producer en zanger Henri Spider uit Vollezele die met zijn idee naar de pastoor trok om samen een Kerst cd met een speciale boodschap op de markt te brengen. “Elk jaar brengen we diverse Kerst cd’s uit en meestal gaan de teksten over de typische commerciële kenmerken van Kerstmis, waarbij men het heeft over een ‘witte Kerstmis’ de ‘kerstman’ en de ‘familiesfeer’. Ik wou eens iets anders brengen dit jaar, waarbij er geen commerciële benadering is, maar waarbij het originele verhaal van Kerstmis versmolten wordt met onze hedendaagse leefwereld en onze huidige mentaliteit. Vandaar dat zowel de Kerststal van weleer als de vluchtelingen van vandaag verwerkt zijn in dit lied”, vertelde Henri Spider. Voor alle duidelijkheid het gaat hier over een ingesproken tekst op basis van een aangepaste melodie van Michel Charmant. Toen pastoor Andy Penne van het idee hoorde heeft hij niet lang moeten nadenken. “Wat mij vooral aansprak was het feit dat de echte waarde van het Kerstverhaal hier aanbod komt en dat is denk ik, voor vele mensen nog steeds belangrijk. Henri schreef de tekst en deze inspreken in de studio viel best mee, dus hoop ik nu maar dat de mensen er iets aan hebben”, aldus Penne.

Voor de verkoop van de cd van Pastoor Penne gaat dit via iTunes en de onlineshop

Voor de plaatselijke verkoop gaat Pastoor Penne in de maand december zijn cd voorstellen op verschillende evenementen. Daarnaast kunnen plaatselijke verenigingen die de cd willen verkopen, per verkochte cd een klein bedrag ontvangen. “Het is niet de bedoeling dat wij geld gaan verdienen aan deze speciale cd, maar dat verenigingen er nog een beetje goed bij varen”, aldus Spider. De cd zal voor de eerste maal voorgesteld worden op 1 december tijdens het maandelijks dorpsrestaurant in de zaal WillemTell in Tollembeek.

www.dvshop.be, die voor een supersnelle en gratis aan huis levering zorgt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief