TOLLEMBEEK - Al 500 Mariabeelden de deur uit

C21

TOLLEMBEEK - Al 500 Mariabeelden de deur uit

Editiepajot_galmaarden_beeldje_pastoor__kopie_
Een jong koppel kreeg het 500 ste exemplaar. - Foto © Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_mariabeeldjes_1__kopie_
Monique Janquart kocht ook al een beeldje. - Foto © Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_mariabeeldjes_3__kopie_
Frans Detaeye is ook een van de 500 bezitters van een beeldje. - Foto © Marc Colpaert
 

Maarten De Jonghe(29) en Annelies Noerens(27)uit het Senneveld in Tollembeek kregen van pastoor Andy Penne het 500 ste Mariabeeldje. Op goed anderhalf jaar werden bij pastoor Penne al meer dan 500 Mariabeeldjes besteld. Deze gemeente krijgt dan ook meer en meer de stempel van de meest katholieke gemeente van Vlaanderen. De meeste mensen vinden het een zeer geslaagd stenen beeldje van Maria en dit aan de spotprijs van 15 euro. Ondertussen lopen de bestellingen bij de pastoor verder binnen, wie weet gaan er ooit duizend beeldjes de deur uit.

Door de eeuwen heen werden er in Vlaanderen tal van kapelletjes voor Maria gebouwd en kregen vele honderden van die kleine Mariakapelletjes een plaats aan tal van gevels. “De iets ouderen onder ons weten het vast nog wel, dat in de jaren ‘50 aan vele huisjes een blauw Mariahuisje geplaatst werd”, vertelde pastoor Penne. De pastoor kreeg af en toe nog eens een vraag voor een Mariabeeld en in 2014 vond de pastoor een collega in Nederland die kon zorgen voor mooie Mariabeelden. En blijkbaar was dit een schot in de roos, want steeds meer mensen gingen zo een Mariabeeld - kostprijs 15 euro voor een beeldje van 46 centimeters - bestellen. “Ik had het eigenlijk nooit verwacht dat het zo een vaart ging lopen”, zegt pastoor Penne. De eerste tweehonderd beeldjes waren zo de deur uit, nadien kwam er even een terugval, maar de laatste maanden worden er weer meer Mariabeeldjes besteld. “Ik ben vorige week nog een lading van 30 beeldjes gaan halen en zo staat de teller vandaag op 504 stuks. Het 500 ste beeldje was voor een jong koppel Maarten De Jonghe(29) en Annelies Noerens(27)uit het Senneveld in Tollembeek. “Wij zijn gewoon gelovige mensen en vonden het een zeer mooi beeldje, dus hebben wij er ook eentje besteld, wij hebben er zelfs nog even moeten op wachten en laat dit nu toevallig het 500 ste beeldje zijn”, verklaarde Annelies.

Wie zo een beeldje van Maria wilt bestellen kan hiervoor terecht bij pastoor Penne op het nummer 054/24.59.90 of mailen naar: pastoorpenne@cs.com.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief