TOLLEMBEEK - Vijfhoekvrienden hopen op goed weer

C21

TOLLEMBEEK - Vijfhoekvrienden hopen op goed weer

Editiepajot_galmaarden_vijfhoek__kopie_
De Vijfhoekvrienden zijn er klaar voor. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_regen
Urbanus dacht miljaarde blijft dat hier regenen, ondertussen was Michel uiterst rechts bezig met het podium watervrij te krijgen. - Foto © Marc Colpaert
 

De Vijfhoekvrienden zijn zo goed als klaar voor hun Vijfhoekfeesten op 13 en 14 augustus, waar kleppers zoals Natalia en De Romeo’s naar toe gaan komen. Ze hopen vooral op goed weer en geen regen zoals de voorbije twee jaar. Voor de eerste keer is er ook gelegenheid om te kamperen pal naast de festivalplaats en ook aan de Pokemon jagers hebben ze gedacht. Het centrum van Tollembeek blijft gedurende twee dagen zo goed als verkeersvrij.

Nadat ze meer dan 10 jaar gestopt waren met het organiseren van hun Vijfhoekfeesten, werd twee jaar geleden opnieuw van start gegaan met het organiseren van deze feesten. De Vijfhoekvrienden mogen ook dit jaar prat gaan op een mooie affiche met op zaterdag Paul Michiels, Kate Ryan, Natalia, Les Truttes en 2Empress, op zondag maken ze er een Vlaamse avond van met Ian Thomas, Niels Destadsbader,Laura Lynn, Willy Sommers, De Romeo‘s en afsluiter is Cleymans en Van Geel. “Wij hebben dit jaar een prachtige affiche, nu alleen maar hopen dat de zon van de partij is, want dat zorgt er nu eenmaal voor dat veel meer mensen naar ons festival komen. Al mogen wij zeker niet klagen van de voorverkoop, de Vipkaarten zijn zogoed als allemaal uitverkocht”, sprak Jan Van der Perre. De voorbije twee edities zorgde de regen telkens voor een minpuntje. Vorig jaar moest het optreden van Urbanus, die er dit jaar niet bij is, zelfs even stopgezet worden.

Nieuw dit jaar is dat mensen die voor twee dagen naar Tollembeek komen er ook kunnen blijven kamperen. “Op een goede honderd meters van het festival hebben wij hier een weide voorzien, waar mensen hun tentje kunnen plaatsen, wij hebben zelfs al aanvragen van mensen die interesse hebben voor deze gratis kampeerplaats”, legt Jan uit. En omdat er momenteel toch een rage is voor het vinden van Pokemons hebben ze ook aan deze mensen gedacht. “Om het simpel te houden, wij gaan wat Pokemon beestjes loslaten tijdens twee optredens door op het festivalterrein, zo kunnen de jagers onder de bezoekers ook even aangenaam op zoek gaan naar wat beestjes”, lachte Gunter Krikilion. Het festival gaat door op het sportcomplex in Tollembeek, kaarten kosten 20 euro per dag of 30 euro voor een weekend ticket, aan de kassa betaald men 30 euro per dag. Wegens de verwachte drukte zal het centrum van Tollembeek zogoed als verkeersvrij zijn. Vanaf het station van Tollembeek is er een shuttledienst voorzien naar het festival. Om het helemaal veilig te houden werd geïnvesteerd in extra veiligheidsmensen en komen er daarnaast ook een twaalftal politiemensen naar het sportcomplex. Meer info op www.vijfhoekfeesten.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief