HERNE – Arne Marit moet nipt de duimen leggen voor sluwe Glen Haelterman

C21

HERNE – Arne Marit moet nipt de duimen leggen voor sluwe Glen Haelterman

Img_0487
HERNE - Met 42 renners, waaronder meerdere gevestigde waarden, aan de start konden de organisatoren van wielerclub De Markspurters met voorzitter Luc Troncquo zich best tevreden stellen - © Deschuyffeleer
 
Img_0493
HERNE - Doortocht centrum na 1 ronde - © Deschuyffeleer
 
Img_0499
HERNE - Op de Processiestraat (ronde 3) - © Deschuyffeleer
 
Img_0535
HERNE - Hernebos (ronde 10) - © Deschuyffeleer
 
Img_0548
Doortocht Centrum (ronde 11) - © Deschuyffeleer
 
Img_0566
HERNE – Arne Marit moet nipt de duimen leggen voor sluwe Glen Haelterman - © Deschuyffeleer
 
Img_0584
Glen Haelterman uit Borsbeke is de winnaar geworden van de wielerwedstrijd voor junioren ter gelegenheid van kermis Herne - © Deschuyffeleer
 
Img_0605
HERNE – Arne Marit moet nipt de duimen leggen voor sluwe Glen Haelterman - © Deschuyffeleer
 
Img_0607
HERNE – Arne Marit moet nipt de duimen leggen voor sluwe Glen Haelterman - © Deschuyffeleer
 

Glen Haelterman uit Borsbeke is de winnaar geworden van de wielerwedstrijd voor junioren ter gelegenheid van kermis Herne. In een langgerekte spurt met zeven bleef hij de baas over de bijzonder verdienstelijke streekrenner Arne Marit uit Vollezele en Stan Lowie uit Mons. Met 42 renners, waaronder meerdere gevestigde waarden, aan de start konden de organisatoren van wielerclub De Markspurters met voorzitter Luc Troncquo zich best tevreden stellen. Temeer daar de renners er ook een boeiende wedstrijd van maakten.

De opeenvolgende beklimmingen van de Processiestraat en van de Hernebosstraat in ieder ronde scheidden al vrij vlug het kaf van het koren. De eerste onruststokers van betekenis waren Daivy Sclacmender, Bram Ualgasi en de Nieuw-Zeelander Matias Fitzwater. Zij hielden het vooraan twee ronden vol en verwierven een maximale voorsprong van 45 sec. Daarna was het de beurt aan het viertal Len Van Eeckhout, Kevin Van Hamme, Jens Du Four en de Brit Ben Foames om de aanvalstrom te roffelen. Doch ook hun poging droeg niet ver.
De beslissende vlucht
Na nog een vergeefse solo-poging van Kevin Reuvers wisten zich in de 8ste van de 12 af te leggen ronden uiteindelijk zeven renners af te scheiden. Onder hen ook streekrenner Arne Marit. Meteen bleek de goede trein vertrokken te zijn temeer daar de zeven elkaar ook wonderwel verstonden. Zij bouwden vrij vlug een voorsprong op van maximaal 1 min doch in de 10de ronde geraakte de verstandhouding enigszins zoek. Het peloton kon zo naderen tot op 15 sec. De kopgroep zag de terugkeer van de groep evenwel niet zitten en gaf opnieuw plankgas om zo de rest van het deelnemersveld definitief voor schut te zetten.
Een beresterke Arne Marit
Tijdens de laatste ronde was er een spervuur van ontsnappingspogingen. Vooral Bram Ualgasi toonde zich hierbij uiterst bedrijvig. Wel een tiental keren ontbond hij zijn duivels doch dit was telkens buiten de waard gerekend. Hier in dit geval een beresterke Arne Marit die maar al te graag in eigen streek zijn 7de bloemenruiker van het seizoen wilde binnenhalen. Slag om keer was hij het die Bram Ualgasi tot de orde riep, soms wel ook met de steun van Robbe Platteeuw. Achteraan in de kopgroep zag de latere winnaar Glen Haelterman, die de spurterscapaciteiten van Arne Marit maar al te goed kende, alles met enige terughoudheid en koelbloedigheid gebeuren. En die sluwe houding leverde hem aan de meet uiteindelijk geen windeieren op.
Nadat een laatste uitvalspoging van Bram Ualgasi was gecounterd legde Glen Haelterman op goed 300 m van de eindmeet al zijn energie in een ultieme jump. Arne Marit en de Nederlander Kevin Reuvers twijfelden echter om onmiddellijk te reageren en dat zou hen uiteindelijk zuur opbreken. Zij geraakten niet meer tot bij Glen Haelterman, die dan ook voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar mocht maken. Arne Marit finishte 2de voor Stan Lowie, Bram Ualgasi, Yenthe De Clercq, Robbe Platteeuw en Kevin Reuvers. Een late reactie van Alexander Verbist en Kevin Van Hamme bracht geen zoden meer aan de dijk. Zij eindigden respectievelijk 8ste en 9de op 35 sec.
Te laat bij de start
Bij het vertrek was er heel wat hilariteit doordat met Tom Paquot en Tom Van Vuchelen twee renners tijdens hun opwarming in het Hernse hinterland verloren waren gereden. Toen zes minuten na het officiële startuur de twee nog steeds niet waren komen opdagen beslisten de afgevaardigden van de wielerbond niet langer de andere renners op te houden en lieten zij de wedstrijd van start gaan. Kort nadien daagden de twee telaatkomers toch nog op maar zij kregen geen startrecht meer.
Zowel Arne Marit als Glen Haelterman blijken in een uitstekende conditie te verkeren en hebben hun zinnen gezet op de finalerit van de Beker van België toekomende week zondag in Nederhasselt. En tijdens het afsluitend seizoensweekend kunnen beiden, samen met hun collega’s, ook nog terecht op de sluitingswedstrijd in Appelterre-Eichem op zondag 9 oktober.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief