HERNE / GALMAARDEN – Twee provinciale wielerkampioenschappen in het Pajottenland

C21

HERNE / GALMAARDEN – Twee provinciale wielerkampioenschappen in het Pajottenland

Wielerbond_aanbesteding
HERNE / GALMAARDEN – Twee provinciale wielerkampioenschappen in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Na enkele jaren organisatieluwte in de streek blijkt het Pajottenland opnieuw de draad te hebben opgenomen van het organiseren van provinciale kampioenschappen. Zo kreeg Galmaarden Sportief met voorzitter Guido Debleser tijdens de provinciale aanbestedingsvergadering in Heverlee, net als vorig jaar, het kampioenschap toegewezen van de elite zonder contract en beloften. Wielerclub De Smurfen uit Herfelingen dan weer zag zich naar aanleiding van de viering van haar 25-jarig bestaan in 2017 het kampioenschap van de nieuwelingen toegekend. De junioren van hun kant betwisten hun kampioenschap in Hoeleden in het Hageland.

Voor het kampioenschap van de nieuwelingen dat wel in éénzelfde wedstrijd wordt verreden maar waarbij wel twee titels, één voor de eerstejaars en één voor de tweedejaars, te verdienen vallen dienden Buizingen Sportief en De Smurfen Herfelingen hun kandidatuur in. Het bod van De Smurfen was evenwel beduidend hoger dan dat van Buizingen.
Meer kandidaturen waren er wel voor de junioren. In deze categorie deed De Snelle Spurters Hoeleden het hoogste bod. Bij de elite zonder contract en beloften was Galmaarden de enige kandidaat. Zo kreeg de club nu voor de derde keer op vier jaar tijd dat kampioenschap toegewezen dat wordt verreden op zondag 30 april. Tussendoor organiseerde zij ook al het kampioenschap voor junioren. Ook deze keer zullen de herhaalde beklimmingen van de Bosberg allicht de scherprechter zijn voor het toekennen zowel voor de titel bij de elite zonder contract als die bij de beloften.
De Smurfen Herfelingen met voorzitter Hugo Moonens schoven alvast zaterdag 6 mei naar voren als wedstrijddatum. Als parcours wordt geöpteerd voor de klassieke omloop van 7 km lang vanuit het centrum van Herfelingen naar de Assesteenweg tot aan het kruispunt van de Vier Armen om daar dan de richting van het gehucht Terlinden en van het centrum van Heikruis in te slaan. Hier wordt dan weer naar de Assesteenweg en het centrum van Herfelingen gefietst langs de Mollestraat.
De toekenningen aan de clubs uit Galmaarden en uit Herfelingen zijn alvast goed nieuws voor de renners uit de streek. Zo wordt bij de nieuwelingen alvast nu al reikhalzend uitgekeken naar Sébastien Van Poppel uit Vollezele voor het behalen van de titel bij de tweedejaarsnieuwelingen. 

De toekenningen zijn nog voorlopig. Zij dienen de komende dagen nog goedgekeurd door de provinciale Raad van Bestuur op voorwaarde dat vooraf eind november ook het voorgestelde parcours wordt aanvaard door de bevoegde commissie.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2016
Roland Pauwels
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief