VOLLEZELE - Dief vraagt losgeld voor gestolen windmolen

C21

VOLLEZELE - Dief vraagt losgeld voor gestolen windmolen

Editiepajot_molen_1__kopie_
Georges op de plaats waar zijn windmolen stond. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_molen_2__kopie_
De verdwenen molen indien u hem vindt bel Georges. - Foto © Marc Colpaert
 

  

Een onbekende dief vraagt per brief een ‘losgeld’ aan Georges De Beuf(64) in Vollezele om zijn gestolen windmolen terug te krijgen. In de brieven staat dat als Georges genoeg pintjes betaalt in een café hij zijn windmolen, die vorig jaar gestolen werd, kan terugkrijgen. Ook de politie weet niet dadelijk wat er mee aan te vangen en trok al op onderzoek zonder resultaat. Georges doet nu een warme oproep naar de mensen uit zijn omgeving om zijn 30 jaar oude windmolen terug te vinden.

Eind vorig jaar werd de oude windmolen die 60 tot 70 kg zwaar is gestolen voor de deur van Georges en Annita in de Molenstraat in Vollezele. De windmolen van Georges kan men nu niet dadelijk een ‘kleintje’ noemen, hij was ongeveer 1,70 meter groot en hij functioneerde nog heel goed. Hij kocht de molen meer dan 30 jaar geleden in een handelszaak in Geraardsbergen. “De dieven moeten de molen waarschijnlijk in een grote wagen of vrachtwagen geplaatst hebben. Ze waren minstens met twee, want er waren voetafdrukken te zien van twee personen“, vertelde Georges ons toen.

Maanden later opent Georges op een ochtend een brief en valt bijna achterover van het verschieten. “Een onbekende schreef mij: dat hij goed zal zorgen voor mijn molentje. Het was geen lachertje om hem bij nacht te komen halen. En dat de molen niet ver van zijn deur stond. Hij tekende de brief met Louis, maar natuurlijk zonder afzender op de brief”, vertelde Georges. Hij legt de brief weg en denkt het zal wel iemand zijn die een flauwe grap wilt uithalen. Maar enkele maanden na de eerste brief is er die tweede brief. “ Opnieuw was het een brief over mijn verdwenen molen. Deze keer stond er in de brief, dat als ik 7 pinten betaalde bij Dries (een plaatselijk café even verderop, red.) ik mijn molen zal terugkrijgen.” En in de brief staat verder nog in ‘Moest u weten waar hij staat, ge maakt u zeker niet kwaad’.

Georges stapt met de brieven naar de politie maar die kunnen hem ook niet dadelijk helpen. Ze gingen wel even polsen in het café ‘Bij Dries’ of de uitbater iets meer wist maar dat spoor liep dood. “Ik heb er al even over gesproken met enkele vaste klanten, maar niemand weet iets”, zegt cafébaas Yves Boone.

“Ik weet echt niet meer wat ik nog moet denken, is dit een grap dan duurt dit al bijna een jaar en echt grappig is het niet meer. Ik kan toch moeilijk op café plots pinten gaan betalen, wanneer en aan wie? Staat de molen hier ergens bij de buren, ga ik nog een derde brief krijgen, allemaal vraagtekens, maar ik zou wel heel graag mijn windmolen terugvinden”, zegt Georges. Als het waar is wat er in de brieven staat dan moet de molen ergens in de buurt van de Molenstraat staan, Georges roept dan ook de mensen op om uit te kijken of ze nergens in de tuin van hun buren

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief