Malakoffdomein is voor Pasar HALLE het mooiste plekje

C21

Malakoffdomein is voor Pasar HALLE het mooiste plekje

Lemb_malakoffdomein_passar
Passar koos het Malakoffdomein als mooiste plekje van Halle. - Foto Marc Sluys
 

Vrijetijdsorganisatie Pasar verkoos met meer dan 300 mensen het Malakoffdomein in Lembeek tot mooiste plekje van Halle. In Lembeek wordt het gebied ook de verdronken toren of de grote Zenne genoemd. Het Malakoffdomein bestaat uit weide met de Malakofftoren. Met de verkiezing wil de Pasar duidelijk maken dat er ook dicht bij huis mooie plaatsen zijn om te genieten. De twee andere kanshebbers waren het Hallerbos en het gemeentepark in Buizingen.
“Het domein heeft drie namen en dit is al een rijkdom.”, begint regiobeheerder van het Agentschap voor Natuur en Bos Patric Huvenne zijn verhaal.

“Het gebied is gevormd in een oude meander van de Zenne die werd afgesloten bij de bouw van het kanaal Brussel-Charleroi. Toch was niet alles fraai. Het gedeelte werd gebruikt als stort en de oude Zennearm heeft heel wat vuil water van Lembeek moeten ontvangen. Gelukkig zijn die problemen achter de rug en beheren we deze plek als een natuurdomein. We weten uit de metingen wat er in de ondergrond zit. In de toekomst willen we het slip uit de vijvers verwijderen. We werken al twee jaar aan het dossier met toch diverse moeilijkheden. Zo moet het slip door zijn samenstelling ververkt worden en ook het verwijderen van het slip is niet eenvoudig. De vijvers liggen in een diepe put van het domein en hierdoor is het ook technisch moeilijk om het slip weg te voeren. Ook spreken we niet over het kostenplaatje dat hoog zal oplopen.  Toch willen we verder met de uitbouw van dit domein dat ook een onderdeel vormt van het project ‘Boommarter’ waarbij we via ecologsche stapstenen en aanplantingen een aantal domeinen met elkaar willen verbinden.”, vertelde de regiobeheerder. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief