REGIO - Je knotbomen gratis geknot

C21

REGIO - Je knotbomen gratis geknot

Rlzzz
 

Heb je waardevolle knotbomen – wilg, els, eik, es, populier… – die dringend moeten onderhouden worden, maar heb je zelf niet de tijd of de goesting om de boom in te kruipen? Het Regionaal Landschap geeft jouw aanvraag door aan een groep van geoefende knotters die dit gratis komen doen.

Voor wat hoort wat, dus de afspraak is dat de knotter vrij kan beschikken over het dikke (brand-) hout. Het dunne (snoei-) hout wordt op een stapel verzameld. Als eigenaar sta je in voor de verdere verwerking van dit kleine hout.
 
Het knotteam van het Regionaal Landschap werkt in het Pajottenland en de Zennevallei: Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
 
Lees meer over het knotteam en vul het aanvraagformulier in op www.rlzzz.be/knot .
 
Knotbomen moeten elke zes tot tien jaar volledig van hun takken worden ontdaan. Gebeurt dit knotten niet, dan worden de takken te dik en te zwaar. Op termijn kunnen die takken door hun eigen gewicht afbreken en is de kans groot dat de boom openscheurt of verzwakt en ziek wordt.
 
Een knotteam
Het knotteam van het Regionaal Landschap bestaat uit een twintigtal personen die zich regelmatig en met enthousiasme inzetten voor natuur en landschap in het Pajottenland en de Zennevallei. De knotters volgden allemaal een cursus ‘kettingzagen en veilig knotten’. Tijdens de werkzaamheden staat veiligheid voorop en dragen ze gepaste beschermingskledij.
Het knotteam ontfermt zich enkel over ‘echte knotbomen’. Dit kunnen verschillende soorten zijn: wilg, eik, es, els… Voor het snoeien van houtkant, fruitboom of treurwilg en voor het rooien van bomen kan men niet terecht bij het knotteam, contacteer hiervoor een tuinier of boomkapper.
 
 
Contact: Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën - Koen Derijck, koen.derijck@rlzzz.be , 02 451 20 58, en Inge Dooremont, inge.dooremont@rlzzz.be , 02 452 60 45.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief