25 jaar geleden werden de wereldkampioenschappen veldrijden gereden in LEMBEEK

C21

25 jaar geleden werden de wereldkampioenschappen veldrijden gereden in LEMBEEK

Editiepajot_halle_debast_foto_olaf
Foto © 0laf
 

In 1986 uitgerekend 25 jaar geleden werd het WK veldrijden verreden in Lembeek (HALLE). De blauwe paraplu van Jean-Pierre Debast doet over heel de wereld nog regelmatig herinneren aan deze 2-daagse. Jaarlijks wordt er naar aanleiding van het wereldkampioenschap veldrijden nog op TV gesproken over de modderomloop van Lembeek.

De Vriendenkring van de Halse sportschepen Michel Bellemans wilde dit jubileum niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Met enkele van de beste vrienden brachten zij Jean-Pierre Debast een verrassingsbezoek bij hem thuis aan de Boslaan in Lembeek.
 
Naast zijn familie (kinderen en kleinkinderen) waren er ook heel wat vrienden van vroeger en nu afgezakt naar de Boslaan.
 
Herinneringen van het veelbesproken modderparcours (na 14 dagen regen) werden opgehaald. Ondanks alles kon men toch niet spreken van een sportief fiasco. Het podium van 1986 mocht wel gezien worden.
 
Goud naar Zwitser Albert Zweifel 5 X wereldkampioen (1976, 1977, 1978, 1979 en 1986), zilver naar Zwitser Pascal Richard, wereldkampioen in 1988 en brons naar Nederlander Hennie Stamsnijder wereldkampioen in 1981. Groot favoriet Roland Libotton gaf op.
 
Jean-Pierre hield de herinnering aan dit wereldkampioenschap altijd levendig door het wereldwijds opduiken van de blauwe paraplu tijdens alle wereldkampioenschappen en de vele populaire cyclocrossen in België en het buitenland.
 
Jean Pierre Debast is met zijn Lustige Pedaalridders nog steeds organisator van de jaarlijkse grote wielerwedstrijd voor beloften in Lembeek, is bereidwillige medewerker bij alle andere wielerorganisaties in Halle en medewerker in de Sportraad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2011
Felix Merckx
Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief